Tudi uradno: Kokoškov zapušča Dončića

Košarka 7. Jul 202215:57 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Kar so najbolje obveščeni novinarji in mediji v Združenih državah Amerike javnosti sporočili že v začetku junija, je danes dobilo potrditev. Igor Kokoškov, srbski košarkarski strokovnjak, bo vlogo pomočnika namesto pri Dallasu po novem opravljal pri Brookolynu.

O čemer smo pisali že 4. junija, je danes tudi uradno. Pri Brooklyn Nets, kjer je zaključek minule sezone odigral Goran Dragić, so potrdili prihode v strokovnem štabu.

Glavnemu trenerju Stevu Nashu bodo v prihajajoči sezoni na klopi pomagali Igor Kokoškov, Adam Caporn in Trevor Hendry. Trojica je okrepila ekipo, v kateri so poleg Nasha lani bili še Jacque Vaughn, Brian Keefe, Tiago Splitter, Royal Ivey in Ryan Forehan-Kelly.

Za nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova, ki je izbrano vrsto leta 2017 popeljal do naslova evropskih prvakov, bo to deveti klub, v katerem bo deloval kot pomočnik trenerja. Po Los Angeles Clippers, Detroit Pistons, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers, Orlando Magic, Utah Jazz, Sacramento Kings in Dallas Mavericks se 50-letni Srb zdaj torej seli v veliko jabolko.

Na svoji karierni poti je bil Beograjčan nekajkrat tudi glavni trener. Tako je od leta 2008-2015 vodil gruzijsko reprezentanco, v sezoni 2018/19 je sedel na klopi Phoenixa, vodil pa je tudi srbsko reprezentanco in evroligaški Fenerbahče. A daleč največji uspeh je, kot že omenjeno, dosegel kot selektor Slovenije, s katero je leta 2017 osvojil zlato kolajno na evropskem prvenstvu na Finskem in v Turčiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!