Velike težave Memphisa pred tekmo za obstanek v končnici

Košarka 11. Maj. 20228:24
Delite:
Ja Morant. Foto: guliverimage

Ja Morant, prvi zvezdnik ekipe Memphis Grizzlies, ki se v polfinalu zahodne konference lige NBA meri z Golden Statom, je najverjetneje že zaključil sezono.

Golden State po štirih tekmah v seriji z Memphisom vodi s 3:1, dodatna težava za grizlije pa je, da je Ja Morant najbrž že zaključil z nastopi v letošnji sezoni. Dvaindvajsetletnik si je namreč na tretji tekmi poškodoval desno koleno, so danes sporočili iz njegove ekipe.

Morant, ki je prejel nagrado lige NBA za košarkarja, ki je v letošnji sezoni najbolj napredoval, je izpustil že zadnjo tekmo proti Golden Statu, slednji so jo dobili s 101:98. “Morant je opravil preiskavo z magnetno resonanco NMR, ki je razkrila poškodbo kosti desnega kolena,” so zapisali grizliji.

Gre za bržkone usodni udarec za upe grizlijev na preboj v konferenčni finale, saj so iz tabora Memphisa potrdili, da je “malo verjetno, da bo prvi zvezdnik ekipe to sezono še kaj igral”.

Peta tekma serije med Golden Statom in Memphisom bo na sporedu danes ponoči, košarkarji iz San Francisca pa imajo v domači dvorani prvo zaključno žogo za uvrstitev v konferenčni finale na zahodu.

Komentari

Vaš komentar