VIDEO: Huda napaka sodnikov ali junaška poteza Srba?

Košarka 29. Apr 202111:54 0 komentarjev
Tudi Nikola Jokić ni mogel verjeti, da mu sodniki niso dosodili osebno napako, nato pa je le skomignil. AP Photo/David Zalubowski

Po obračunu Denverja nad pelikani iz New Orleansa, ki ga je z blokado odločil srbski zvezdnik Nikola Jokić, se je vnela vroča razprava na družabnih omrežjih. "MVP, MVP, MVP," vpijejo eni, opozicija pa pravi, da je Srb v zadnji akciji na tekmi storil čisti prekršek nad vzhajajočo zvezdo Zionom Williamsonom.

Preberite še:

Ekipa Denverja je s tretjo zaporedno zmago le potrdila, da se bo zanesljivo neposredno uvrstila v končnico. Pri zmagi nad New Orleansom Pelicans je znova blestel srbski center Nikola Jokić, ki se je ustavil pri 32 točkah (met iz igre: 12/20), sedmih skokih in osmih asistencah. Zbral je tudi tri ukradene žoge in tri blokade, tudi tisto v zadnjih sekundah tekme, ko je preprečil zabijanje mladega Ziona Williamsona za izenačenje na 114:114 in podaljšek.

Mnenja so deljena, a prekršek je bil očiten

Počasni posnetek kaže, da je Srb Američana kresnil tudi po roki, a ker se sodniki niso oglasili, je ostalo pri zmagi Denverja. Navijači slednjih so skočili v zrak in Srba zasuli s pohvalami, spet drugi pa se zgražajo nad sodniško odločitvijo. Pravijo, da bolj očitnega prekrška, še niso videli.

Zadnja akcija na tekmi:

Zion: Verjamem, da se bodo stvari spremenile

“Košarkarski bogovi vedno nekaj sreče prinesejo tistim, ki igrajo moško,” je po srečanju dejal eden izmed glavnih kandidatov za nagrado MVP rednega dela lige NBA. To do zdaj ni uspelo še nobenemu srbskemu košarkarju.

“Moram si pridobiti spoštovanje. To je moja druga sezona, zato moram počakati še nekaj let, verjamem, da se bodo stvari spremenile,” je očitno sodniško napako moško prenesel Williamson.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!