Voznik “tanka” Luka Dončić mirno zanikal vsa namigovanja

Košarka 19. Jan 20239:46 0 komentarjev
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Slovenski superzveznik Luka Dončić, ki se je na tekmo z Atlanto Hawks pripeljal z "oklepnim vozilom", je po novem porazu Dallasa (122:130) odgovarjal tudi na vprašanja o govoricah o njegovem ultimatu klubu.

Zdaj je po vsem jasno. Dallas Mavericks so se v zadnjih dveh tednih ugasnili. Na zadnjih osmih tekmah so zmagali le dvakrat. Praznih rok so ostali tudi proti Atlanti Hawks, ki so s 130:122 utišali dvorano American Airlines. Pomagala ni niti vrnitev Luke Dončića, ki je zadnjo tekmo Mavericks izpustil zaradi poškodbe gležnja.

Slovenski as se je po tekmi premora na tekmo pripeljal z vesoljskim vozilom. Veliko ljudi je Dončićevo vozilo poimenovalo kar tank, a gre za zgolj za Apocalypse 6X6 – nikakor ne tank, le ogromno terensko vozilo.

Dončić premalo za zmago

Dončić je s spektakularnim prihodom nasmejal prisotne, a manj razloga za smeh in zadovoljstvo je imel po tekmi.

Dončić je bil s 30 točkami najboljši posameznik tekme, a vse skupaj je bilo premalo za Trea Younga in druščino, ki so bili v tretji četrtini že v škripcih, a so tehtnico na to na svojo stran dokončno obrnili v zadnjih minutah.

Vrhunci Luke Dončića proti Atlanti:

Dallas je kot rečeno izgubil še šestih na zadnji osmih tekmah, a ima zahvaljujoč izjemni decembrski seriji še vedno pozitivni niz zmag in porazov.

Ponovno je čaral, a Dallasu ni pomagalo:

Ni obrambe, ni zmage

Dallas je na zadnjih treh tekmah prejel vsaj 130, kar je odločno preveč. Trener Jason Kidd je po tekmi izpostvil ravno slabo igro v obrambi. Imajo šele 25. obrambo lige.

Jason Kidd
Foto: Profimedia

“Ne gre samo za to, kako učinkoviti smo v napadu. Nocoj smo denimo zapravili 130 točk, imeli smo 57-odstotni met iz igre. To je pač zgolj osnovni met na koš. V tej ligi boš, ne glede na to, ali imaš Luko, Kareema ali LeBrona, pač izgubil, ne glede na to, koliko točk boš dosegel,” je bil kritičen trener Dallasa.

V Dallas se pogovarjajo, a očitno ne o tem

Poleg Dončića je 22 točk in devet skokov za Dallas prispeval center Christian Wood, 20 Spencer Dinwiddie, ostrostrelec Reggie Bullock pa 18. Nekaj pomoči je torej Luka imel, a še vedno se zdi, da je to premalo. Dallas potrebuje tisto iskrico, ki mu bo dala novo dimenzije in ne bo vse slonelo le na ramenih slovenskega zvezdnika.

Ravno o tem je pred tekmo govoril novinar ESPN Tim McMahon, ki je trdil, da je Dončić vodstvu kluba že postavil ultimat in zahteval okrepitve.

Po porazu se zato ni govorilo le o sami tekmi, pač pa tudi o govoricah. “Ljudje okoli mene vedo, da to ni res. Z Nicom in Finom se pogovarjamo več kot običajno. Vedno so na moji strani. Nikoli nismo govorili o tem (op. p. okrepitvah). Imamo zelo dobro komunikacijo,” je povsem mirno o govoricah, da se v Dallasu iskri, zanikal Dončić.

“Telički” bodo ponovno na delu v noči na soboto, ko jih čaka obračun z Miami Heat, v noči na ponedeljek pa bodo prav tako doma pričakali zvezdnik LA Clippers.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!