Zbadanje se nadaljuje: Nurkić in Green nista zakopala bojne sekire (VIDEO)

Košarka 11. Feb 202410:21 0 komentarjev
Nurkić Green
Foto: AP Photo/Jed Jacobsohn via Guliverimage

Dallas ni edina ekipa, s katero se košarkarji Phoenixa "ne marajo". V letošnji sezoni se je razplamtelo tudi rivalstvo z Golden Statom, v glavnih vlogah pa sta Draymond Green in Jusuf Nurkić.

Spomnimo, na decembrski tekmi med Golden Statom in Phoenixom je prišlo do incidenta. Draymond Green je namreč v eni od akcij v glavo zadel Jusufa Nurkića, ko je hotel “prodati” prekršek reprezentanta Bosne in Hercegovine.

Ta jo je skupil in obležal na tleh, Green pa je bil izključen. Ne le za eno tekmo. Zaradi njegove zgodovine podobnih dejanj na parketu je moral počivati 16 tekem in se v tem obdobju o svojem početju posvetovati s strokovnjaki.

A tekma, ki je bila odigrana 12. decembra, še ni pozabljena. Tudi danes ponoči sta bili ekipi še dodatno motivirani.

Nurkić Green
Foto: Profimedia

Nurkić je ob enem izmed zadetih košev, kjer ga je pokrival prav Green, tekmeca z gesto, ki velja za izraz nespoštovanja, označil za “premajhnega”. Draymond mu je to, seveda, na drugi strani vrnil v enaki meri.

Tekma je bila izjemno napeta. Z izjemno trojko jo je odločil Steph Curry, ki je sedem desetink sekunde pred iztekom tekme Golden State povedel v vodstvo s 113:112.

Vseeno je imel priložnost za zmago tudi Phoenix, a prav Draymond Green je bil tisti, ki je Kevinu Durantu preprečil, da bi prišel do meta ob zvoku sirene.

Zbadanje tudi pred novinarji

Dogajanje se je nadaljevalo po tekmi. Green je dejal: “Ne moreš biti slab obrambni košarkar in me označiti za premajhnega. Ima veliko več kilogramov od mene, pa me ni mogel ustaviti. Ne vem, ali je bil njegov cilj, da me znova izključi.”

Odzval se je tudi Nurkić: “Žalostno je, da se ni ničesar naučil. Je samo vprašanje časa, ko bo znova udaril nekoga. Ne zasluži si nove priložnosti.”

Na komentarje nekdanjega košarkarja Laškega pa je odgovoril tudi Steph Curry: “Njegovi komentarji so idiotski. Draymond je bil v njegovi glavi.”

Nurkić se na parketu sicer ni izkazal. Dosegel je 6 točk in dodal 6 skokov ter 3 asistence. Green je na drugi strani končal s 15 točkami, 7 skoki in 9 asistencami, njegova ekipa pa je ob tem slavila pomembno zmago.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!