Zgodovinska naveza Tatum – Brown: to ni uspelo še nikomur

Košarka 2. Feb 202310:22
Foto: guliverimage

Jayson Tatum in Jaylen Brown v letošnji sezoni igrata odlično. Boston sta popeljala na prvo mesto vzhodne konference, ob tem pa naravnost blestita.

Boston je ponoči ponižal Brooklyn, slavil je kar z rezultatom 139:96. Tatum je nasul 31 točk, Brown je dodal 26.

V preteklih sezonah je bilo veliko govoric, da Tatum in Brown skupaj ne moreta igrati in da bi bilo potrebno enega izmed njiju, predvsem Browna, zamenjati za košarkarja, ki bi se bolje znašel ob boku 24-letnemu Tatumu. Ta mit sta uničila že v lanski sezoni, ko se je Boston uvrstil vse v finale lige NBA, kjer so kelti na koncu priznali premoč Golden Statu.

Vseeno je bil Brown poleti pogosto del govoric o potencialni menjavi sredine. Boston se je zanimal predvsem za v Brooklynu nezadovoljenega Kevina Duranta, ki je zahteval menjavo. Boston je Netsom že poslal ponudbo. A ti so v zameno želeli preveč, Durant je na koncu ostal v New Yorku, Brown pa v Bostonu.

Zdaj se poteza generalnega direktorja Brada Stevensa, da Browna obdrži, zdi pametna. Boston je namreč prvi na vzhodu z razmerjem zmag in porazov 37-15. Ob tem pa blestita oba prva zvezdnika ekipe. Uspel jima je dosežek, ki ga liga NBA še ni videla. Mejo 25 točk sta na isti tekmi presegla že 27-krat v letošnji sezoni. Tolikokrat to pred All Star premorom ni uspelo še nobeni dvojici v zgodovini lige.

Jaylen Brown v letošnji sezoni dosega po 27 točk na tekmo, dodaja pa 7 skokov in 3 asistence. Jayson Tatum je med glavnimi favoriti za naslov najkoristnejšega košarkarja letošnje sezone s povprečjem 31 točk, 9 skokov in 4 asistence na tekmo.

Komentari

Vaš komentar