Zvezdnik Brooklyn Nets končuje kariero!

Košarka 15. Apr 202119:12 0 komentarjev
Christian Petersen/Getty Images

Košarkarski zvezdnik LaMarcus Aldridge, ki je v tej sezoni član franšize Brooklyn Nets, je na Twitterju presenetljivo napovedal, da pri 35 letih končuje svojo kariero. Razlog so zdravstvene težave.

LaMarcus Aldridge je v ligo NBA prišel že leta 2006, ko ga je kot drugega na naboru izbral Portland. Zanj je igral do leta 2015, nato pa se preselil v San Antonio, kjer je igral vse do letos. V tej sezoni so ga kot prostega košarkarja v svoje vrste pripeljali Brooklyn Nets, za svoj zadnji klub v karieri pa je odigral vsega pet tekem.

Aldridge je kar sedemkrat zaigral na All-Star tekmi, dvakrat je bil izbran v drugo idealno peterko sezone (2015 in 2018), trikrat pa v tretjo (2011, 2014, 2016). V povprečju je na tekmo dosegal dobrih 19 točk in 8,2 skoka, odigral pa je kar 1.029 tekem rednega dela in 72 tekem v končnici. Svojo zadnjo tekmo je odigral 10. aprila proti Los Angeles Lakers, ko je v statistiko vpisal 12 točk.

Svojo zadnjo tekmo sem odigral ob tem, ko sem se ukvarjal z neenakomernim bitjem srca. Kasneje se je ta ritem še poslabšal, kar me je zelo zaskrbelo. Naslednje jutro sem ekipi povedal, kaj se mi je dogajalo. Odlično so se odzvali in mi v bolnišnici zagotovili pregled.

Čeprav sem sedaj bolje, je občutek, ki sem ga imel tisti večer, nekaj najstrašnejšega, kar sem kdaj občutil. Glede na vse to sem sprejel zahtevno odločitev, da zaključim NBA kariero. 15 let sem na prvo mesto postavljal košarko, sedaj pa je čas, da nanj postavim družino in svoje zdravje.

Hvaležen sem za vse, kar mi je dal ta šport. Za vse vzpone in padce, za vsa prijateljstva, ki sem jih sklenil. Zahvalil bi se Portlandu, ker je na izboru izbral suhljatega fanta iz Teksasa in mu ponudil priložnost. Mesto Portland mi je dalo nekaj nepozabnih let, za vedno bo ostalo v mojem srcu. Rad bi se zahvalil Spursom, da so me sprejeli v družino in mi dali pet zabavnih let. Rad pa bi se zahvalil tudi Brooklynu. V igri, ki se tako spreminja, ste me povabili, naj pridem in počnem to, kar počnem najbolje. Žal mi je, da ni trajalo dlje, a sem se vseeno zabaval, ko sem bil del te skupine.

Nikoli ne veš, kdaj se bo neka stvar končala, zato poskrbite, da v njej uživate sleherni dan. In resnično lahko rečem, da sem počel prav to,” je na Twitterju zapisal Aldridge.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!