Krka se je po porazu v Domžalah pobrala, Podčetrtek brez težav v Kranju (VIDEO)

Košarka 24. Nov 202320:45 > 20:55 0 komentarjev

Osmi krog lige Nova KBM sta v Ljubljani odprli ekipi Ilirije in LTH Castings. Slavili so gostje iz Škofje Loke, boljši so bili s 96:85. V soboto zvečer so Hopsi s Polzele premagali Rogaško (75:73), ponedeljek je prinesel gostujočo zmago Podčetrtka nad Triglavom. Krka je brez težav ugnala Šenčur (83:61), dogajanje v osmem krogu pa se bo končalo šele 29. novembra z dvobojem Heliosa in Šentjurja.

Hopsi so po šestih porazih v uvodnih krogih dosegli drugo zmago zapored in pobegnili z dna razpredelnice.

Po preobratu v zadnjih 80 sekundah in košu Cooperja Robba v zadnji sekundi so pred domačimi gledalci premagali Rogaško, ki je na Polzelo prišla z lepo popotnico, dvema zaporednima zmagama in skalpom Heliosa v Domžalah.

“Hit” prvenstva je škofjeloški LTH Castings, ki je na lestvici po osmih krogih na drugem mestu, samo za Krko, je pa res, da ima Helios s točko manj tudi tekmo manj. Ekipo vodi Luka Bassin.

Košarkarji Krke so v zadnjem času odigrali nekaj izenačenih dvobojev. Na prejšnji tekmi so v Domžalah zabeležili prvi poraz v prvenstvu, proti GDD Šenčurju pa so se želeli vrniti na zmagovito pot. To jim je tudi uspelo, in sicer brez večjih težav. Gosti so vodili le v prvi četrtini, ki so jo tudi dobili s tremi točkami razlike.

Liga Nova KBM, 8. krog:

Sobota: 18. november:

Ilirija – LTH Castings 85:96

Hopsi Polzela – Rogaška 75:73

Ponedeljek, 20. november:

Triglav Kranj – Podčetrtek 70:87

Petek, 24. november:

Krka – Šenčur 83:61

Sreda, 29. november:

20.45 Kansai Helios Domžale – Šentjur

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!