Luka Dončić ima kot nočna mora novo “žrtev”

Košarka 8. Nov 202211:57 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Brandon Wade via Guliver

Ob šesti zmagi Dallasa (Nets, 96:94) v novi sezoni lige NBA in še deveti zaporedni predstavi Luke Dončića z več kot 30 točkami, kar je največ v zadnjih 59 letih, odmeva tudi Ljubljančanova napadalna poteza, ki je v neugoden položaj postavila Brooklynovega zvezdnika Bena Simmonsa.

Da bi presegel legendarnega Wilta Chamberlaina, ki je pred šestimi desetletji, sezono odprl s kar 23. zaporednimi tekmami, na katerih je presegel mejo 30 točk, ga resda čaka še veliko dela. “Stalno slišim njegovo ime. Njegove rekorde. Jaz pa sem le sanjal o tem, da bi zaigral v ligi NBA,” je pred kratkim skromno z rameni skomignil Luka Dončić, ki je silovito vstopil v novo sezono in po desetini rednega dela vložil zgodnjo kandidaturo za priznanje za najkoristnejšega igralca sezone. Blestel je tudi v noči na torek, ob zmagi Dallasa nad Brooklynom (96:94), ko je v dobrih 39 minutah ob kakovostnem metu z razdalje (za 3 točke 5:9) dosegel 36 točk, dodal pa še po 6 skokov in asistenc.

O ljubljanski nočni mori bo sanjal tudi Ben Simmons

To je bil nov večer Dončićevih čarovnij. Vnovič je pokazal, kako ob hrbtni igri proti tekmecu na raznolike načine prihaja do položajev za zaključek, kako lahkotno polaga, dosega koše po stiku s tekmecem ali zadeva po zanj značilnem koraku nazaj. Izkazal se je tudi z nekaj obrambnimi akcijami in asistencami. Še posebej pa si ga bo zapolnil Ben Simmons. V zadnji četrtini si ga je Ljubljančan namreč dodobra privoščil. S spretno kombinacijo menjav žoge je namreč tekmeca povsem vrgel z ravnotežja. Avstralec v dresu Brooklyna je v določenem trenutku obstal s prekrižanima nogama in padel na zadnjo plat, medtem ko si je LD77 utrl pot proti raketi. Akcija je nemudoma postala spletni hit, Luka pa nočna mora za novega zvezdnika.

“Ko imaš košarkarja, kakršen je Luka, lahko prevzameš nadzor v prelomnih trenutkih tekme. Njegova dominantnost je izjemna,” je v priljubljeni pogovorni oddaji “GameTime” Slovenčevo predstavo komentiral legendarni Isiah Thomas, medtem ko pa so se iz tabora Brooklyna nizali odzivi o tem, kako težko je igrati v obrambi, ko na drugi strani stoji Dallasov zvezdnik s številko 77. Zadovoljstva ni skrival niti trener moštva iz Teksasa Jason Kidd. “Všeč mi je, da zmagujemo tekme v tesnih končnicah. Sezona se razvija v dobro smer. Luka je izjemen. Ni pa edini. Imamo več razpoloženih košarkarjev. To me veseli,” je dejal Kidd, pred katerim je naporno nadaljevanje tedna. V noči na četrtek se bo namreč Dallas pomeril z Orlandom, dan zatem z Washingtonom, v noči na nedeljo pa še s Portlandom. Luka Dončić bo ob tem z enim očesom zanesljivo spremljal tudi dogajanje v slovenski reprezentanci, ki bo v močno oslabljeni zasedbi v petek v Izraelu poskušala storiti korak proti SP 2023.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!