Luka Dončić z ostrim tonom razkril veliko pomanjkljivost

Košarka 16. Nov 202311:40 1 komentar
Luka Dončić razkriva težavo
Foto: Profimedia

Luka Dončić je le 24 ur po slabi predstavi v New Orleansu odgovoril z odlično predstavo v Washingtonu in Dallasu priboril novo zmago. Vrnitev na "stari" parketu mu je dobro dela, potem ko je "novega", ki se uporablja za potrebe novonastalega pokala lige NBA, močno kritiziral.

“Sezona traja 82 tekem. Seveda bodo vmes tudi kakšni slabši večeri. Odlično je, da imaš v ligi NBA že naslednji dan novo priložnost,” je po porazu v noči na sredo po slovenskem času dejal Dončić in dan pozneje trditev potrdil še na parketu. Ob zmagi Dallasa je vpisal 26 točk, 7 skokov in 10 asistenc.

Teksašani imajo zdaj na računu devet zmag in tri poraze, kar jih na lestvici zahodne konference uvršča na visoko drugo mesto. Nekoliko slabše jim po včerajšnjem porazu kaže v novonastalem tekmovanju – pokalu lige NBA. Po treh tekmah od petih imajo le eno zmago in se bodo le stežka prebili v izločilne boje.

Medtem ko se cela vrsta košarkarjev z novim tekmovanjem ne obremenjuje, številni niti niso povsem seznanjeni s sistemom, je Luka opozoril na posebne parkete, ki jih franšize uporabljajo za potrebe teh obračunov. Najverjetneje ste opazili nenavadne barvne sheme, slovenski zvezdnik je razkril, da parket tudi ni najboljši za igro.

Pisani parket po besedah Dončića ni najboljši. Foto: Profimedia

“Parket je slab. Drsi, na določenih delih se žoga tudi ne odbija dobro. Če bomo igrali na takšnih površinah, je treba poskrbeti, da so stabilna, kot tisto v Dallasu. To je treba spremeniti,” ni ovinkaril Dončić. Njegove besede so zagotovo dosegle tudi vodilne može lige NBA.

Dončić je s Teksašani v gosteh igral že tretjič v nizu. V noči na nedeljo Dallas gostuje še v Milwaukeeju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje