Luka Dončić: udarci, napredovanje in zadetek na loteriji

Eurobasket 2022 10. Sep 202218:121 komentar
Delite:
Foto: FIBA

Potem ko je kot prvi strelec (35 točk) slovensko reprezentanco preko Belgije (88:72) popeljal v četrtfinale EuroBasketa, je Luka Dončić zavrnil namige o pričakovanem lahkem delu in ekipnih težavah z motivacijo ter ustreznim energetskim vložkom.

Sprva 36 točk proti Nemčiji, nato 47 proti Franciji in zdaj 35 proti Belgiji. Luka Dončić je, kot vse kaže, prišel na okus. Proti Belgiji je tekmo osmine finala odprl s tremi zaporednimi zadetimi meti za tri točke. Nadaljeval je v podobnem slogu in bil znova prvi strelec evropskih prvakov. Toda … Slovenija je imela večji del tekme, natančneje od 5. do 31. minute, obilico težav z žilavo Belgijo. “Zmagali smo. To šteje,” je sprva z rameni skomignil LD 77.

“Vsi govorite o tem, da je bila to lahka tekma. S tem se nikakor ne morem strinjati. Belgija je igrala dobro košarko. Vedeli smo, da bo težko. Borili so se, zato jim gredo čestitke. A na koncu smo izvlekli zmago,” je nadaljeval Dallasov zvezdnik, ki je po začetnih težavah v Kölnu naravnal tudi strelsko roko. “Gre na boljše. Zadnje tri tekme so bile pomembne. Za prvo mesto v skupini smo morali premagati Nemčijo in Francijo. Zdaj smo v fazi, ko poraz pomeni pot domov. Tega seveda ne želimo,” pravi strelski vodja reprezentance.

Foto: FIBA

Tudi tokrat je bil deležen številnih udarcev tekmeca. “Ne le danes. Tako je na celotnem prvenstvu. Po takšni preizkušnji imam ob podatku, da me čakajo trije dnevi brez tekme, občutek zadetka na loteriji. Verjemite mi, da jih bom izkoristil za celjenje,” se je nasmehnil. V tem obdobju, natančneje že jutri zgodaj popoldne, bo izvedel tudi za četrtfinalnega tekmeca. Znan bo po tekmi Ukrajina-Poljska.

A ob blesteči Dončićevi statistiki in na koncu celo visoki zmagi, ki je plod odlične serije v zadnji četrtini, vendarle ne gre mimo vtisa in posledično vprašanj o igralskih nihanjih, pomanjkanju energije … Dejstvo je namreč, da za uspeh na prvenstvu Luka Dončić ne bo dovolj. “Nimate prav. Energetsko smo bili dobri. Stalno smo se spodbujali. Stopili smo skušaj,” je bil v odzivu kratek Luka Dončić, ki pa je lahko v skrbeh zaradi poškodbe Zorana Dragića. Prejel je udarec v stegensko mišico. Kako resna je poškodba, bo znano v nedeljo.

Veliko črnila je bilo v zadnjem obdobju prelitega tudi zaradi Dončićeve tožbe, s katero želi vnovič pridobiti nadzor nad lastno blagovno znamko. O tem v Nemčiji ne govori. Na vprašaje o podpori s tribun (na tekmi je bila tokrat tudi mama), pa je dejal: ”Vesel sem navijaške podpore iz Slovenije!”

Komentari

Vaš komentar