Markovinovič prevzema Šentjur

Košarka 21. Jul 202310:45 0 komentarjev
Peter Markovinovič. Foto: FIBA

Selektor mlade slovenske reprezentance Peter Markovinovič bo v prihodnji sezoni sedel na klopi Šentjurja.

Potem ko je Damjan Novaković zapustil Šentjur in postal prvi trener Heliosa, so nekdanji državni prvaki našli njegovega naslednika. Ponj se niso odpravili prav daleč. Našli so ga v Rogaški Slatini, za nameček pa gre za nekdanjega Novakovićevega pomočnika. To je selektor mlade reprezentance Peter Markovinovič.

Markovinović je bil pri Rogaški dolga leta košarkar, nato trener, v zadnji sezoni tudi članske ekipe. Sprva je bilo predvideno, da bo v zdraviliškem mestu prevzel vodenje mlajših selekcij, a se je zdaj odzval na klic iz Šentjurja.

Zanimivo je, da je bil prav Markovimović glavni “krivec” za ustoličenje novega glavnega trenerja Rogaške. Gre za Dragišo Drobnjaka, za katerega bo to prva samostojna trenerska služba.

Kdo bo igral v prvi ligi?

Pri KZS so sicer prav ta teden tudi uradno potrdili klube za 1. SKL. Za naslov državnega prvaka se bodo potegovali Cedevita Olimpija, Ece Triglav Kranj, Gorenjska gradbena družba Šenčur, Hopsi Polzela, Ilirija, Helios Domžale, Krka, LTH Castings, Rogaška, Šentjur in Terme Olimia Podčetrtek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!