Miha Zupan znova pod koši

Košarka 7. Jun 20239:15 0 komentarjev
Miha Zupan; foto: MaPa

Po šestletnem zatonu se je znova izoblikovala slovenska reprezentanca gluhih. Novi selektor Jaka Hladnik bo na svetovno prvenstvo v Grčijo popeljal tudi Miho Zupana.

Prvi gluhi košarkar, ki je nastopil v evroligi, s Slovenijo pa je zaigral tudi na svetovnem prvenstvu, je košarkarske čevlje na klin obesil leta 2020. V poslovilnem intervjuju nam je tedaj zaupal, da bi še naprej rad igral v konkurenci gluhih.

Miha Zupan zdaj uresničuje obljubo. Lani je bil član 3×3 gluhe reprezentance, zdaj se vrača še v klasično košarko. S Slovenijo bo ta mesec (13. – 24. 6.) nastopil na svetovnem prvenstvu v Heraklionu na Kreti.

“S košarko tri na tri smo ostali pri življenju, nikoli pa nismo pozabili igrati košarke pet na pet,” je o vrnitvi na sceno dejal 40-letni Zupan in dodal: “Vesel sem, da smo se po petih letih vrnili. Košarko smo vrnili na sceno. Zahvala pa gre tudi soigralcem, ki so devet mesecev pridno hodili na treninge. Naredili bomo vse, da se predstavimo v dobri luči. Smo mešanica izkušenih in mladih igralcev.”

Žreb predtekmovalnih skupin je Sloveniji v boju za napredovanje namenil Izrael, ZDA in Hongkong v skupini B. Iz vsake od štirih predtekmovalnih skupin bosta v četrtfinale napredovali po dve najboljši ekipi. “Hvaležen sem, da sem postal del te ekipe. Veselim se takšne priložnosti, upam, da bomo dosegli tudi lep uspeh. Igralci so na treningih zelo zavzeti, prihajajo pred začetkom, ostajajo še po treningih. Ne poznamo natančno vseh tekmecev, nismo videli posnetkov, a se bomo prilagajali, imamo širok nabor taktik,” pravi novi selektor Jaka Hladnik.