MVP borbenosti in energije, ki ju potrebujejo zmaji

Eurocup 9. Dec 202111:03 > 11:413 komentarji
Alen Omić je z neizmerno željo in borbenostjo močno poživil igro Cedevite Olimpije

"MVP, MVP, MVP," je donelo v dvorani Stožice v zadnji četrtini, ko se je na črto za izvajanje prostih metov postavil Alen Omić. Po šestih letih se je vrnil v klub, iz katerega se je leta 2015 podal na dokazovanje po Evropi. Prinesel je tisto, kar trenutnemu moštvu najbolj manjka. To je ogromno energije, ki so se je hitro nalezli tudi soigralci ter jo dodobra začutili še navijači, ki so prišli podpreti Ljubljančane na obračunu proti Virtus Bologni.

Najprej je s šestimi točkami v prvi četrtini pomagal zmanjšati hitro vodstvo Italijanov, ki so v dobrih štirih minutah igre zmajem nasuli že 18 točk. Na začetku drugega polčasa je s trojko poskrbel za sploh prvo vodstvo Cedevite Olimpije na dvoboju.

Ko se je dobre tri minute pred koncem postavil na črto za proste mete, so se po dvorani razširili vzkliki “MVP, MVP,” s katerimi so navijači Alenu Omiću, ter tudi njegovim soigralcem, poslali jasno sporočilo, da bodo nagrajeni za borbenost in pravi odnos, ko si nadenejo zeleni dres.

Na žalost domačih je zmanjkalo nekaj zbranosti za presenečenje proti favoriziranim Italijanom, ki so se domov vrnili z zmago za tri točke, potem ko je Jacob Pullen grešil trojko za podaljšek (101:104).

Odhaja tudi Rupnik

S tekmo proti Virtusu pa se je od soigralcev poslovil slovenski reprezentant Luka Rupnik. Več o tem …

“To sem jaz, kjerkoli bom igral, bom dal veliko energije. Pozitivne energije. Težki časi so, izgubljamo tesne tekme, a to se bo prej kot slej spremenilo. Smo dobri igralci, z dobrim trenerjem in verjamemo vase,” je po tekmi, ki jo je sklenil z 18 točkami, dejal Alen Omić.

Alen Omić je vpisal 18 točk (met iz igre: 8/9), tri skoke, dve asistenci in eno blokado.

Z Olimpijo se je pogovarjal že poleti, a takrat niso našli skupnega jezika. Vse do konca novembra je Omić treniral individualno in čakal na naslednjo priložnost. Da ga presenečajo težave pri iskanju novega kolektiva, je v intervjuju za Sportklub razlagal že oktobra, saj je bila za njim izvrstna sezona v Bourgu.

Ostal doma

Želja, da ostane v Ljubljani, je bila ogromna. Septembra se mu je rodil še drugi otrok, slovenska prestolnica pa je za košarkarja, rojenega v Tuzli, postala dom: “Tukaj sem bil tri leta, veliko sem dal temu klubu in še veliko bom. Lahko rečem le vse najboljše, vesel sem, da sem nazaj, igralci in trenerji so ob meni, tudi vodstvo. Vesel sem, da so me poklicali in mi ponudili priložnost, da znova zaigram za tako velik klub, za moj klub. To je moj dom.”

Njegovi cilji so povezani predvsem z ekipo, še dodaja 216 centimetrov visoki Alen, ki je močno zaostril konkurenco na položaju centra, kjer je postal prva izbira Jurice Golemca pred Zachom Augustom. Ironično je prav Američan v poletnem kadrovanju naposled dobil prednost pred bosanskim košarkarjem s slovenskim potnim listom.

Poziranje po podpisu za Cedevito Olimpijo, 25. novembra.

Strateg zmajev je bil zadovoljen predvsem z energijo, ki je močno manjkala na zadnjih tekmah: “Prišla sta dva nova igralca, vzdušje se je povsem spremenilo. Običajno rabiš minimalno 45 dni, da igralec pride in se spozna z vsem. Dobra stvar je, da je prišel Alen, ki pozna fante in sistem.”

Želi si prizorov iz leta 2013

Medtem Omić kar prekipeva od želje po dokazovanju. “Še več bom dal od sebe, želim si zmagovati. Tukaj sem, da dosežemo cilje in napredujemo kot ekipa. Če z ekipo dosežeš rezultat, ti je lažje v prihodnosti. Pet mesecev nisem igral košarke, nisem čutil tega kontakta in žara, a sem se že prilagodil. To je moj dom, to so moji bratje v garderobi. Korak za korakom, pravi bomo,” obljublja Omić.

Čeprav je Olimpija utrpela še četrti zaporedni poraz, se je tokratni razlikoval od prejšnjih treh. Moštvo se je borilo do zadnjega atoma moči, če bodo tako nadaljevali, se bo v Stožicah v prihodnje zbralo tudi več navijačev, česar si želi tudi Omić.

Alen Omić z Olimpijo v Evroligi v sezoni 2012/13.

“Rabimo še več navijačev v dvorani in da so z nami vseh 40 minut. Lepo bi bilo, da bi se zgodilo kot leta 2013, ko je bilo 10 tisoč navijačev, ko si užival v košarki v Stožicah. Rabimo pozitivno energijo s tribun,” poziva 29-letni povratnik v zelenem.

Sezona se za zmaje nadaljuje z dvema izjemno zahtevnima gostovanjema. Najprej v soboto odhajajo v Beograd, kjer jih čaka Partizan pod vodstvom Željka Obradovića, sledi še sredin obračun v EuroCupu v Benetkah.

Komentari

Vaš komentar