Nagrade se vrstijo, najboljši “šesti mož” v Minnesoti

Košarka 25. Apr 20249:57 0 komentarjev
Naz Reid
Foto: Profimedia

Po nagradi za košarkarja, ki je najbolj napredoval, je liga NBA podelila še priznanje najboljšemu šestemu košarkarju lige. Osvojil jo je Naz Reid, član Minnesote.

Naz Reid je v letošnji sezoni odigral 81 tekem, 67-krat je v igro prišel s klopi. V povprečju je dosegal po 13,5 točke na srečanje ob 5 skokih in kar 41-odstotnem metu za tri točke. Reid je v glasovanju drugega Malika Monka ugnal za zgolj deset točk oziroma dva glasova.

To je peta sezona 24-letnika v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, že od debija v NBA je član Minnesote. Reid pri Volkovih opravlja vlogo rezerve za visoka košarkarja Rudyja Goberta in Karla-Anthonyja Townsa.

Naz Reid
Naz Reid in Karl-Anthony Towns. Foto: Profimedia

Minnesota se je v končnico lige NBA uvrstila kot tretjeuvrščena ekipa zahodne konference, v seriji prvega kroga proti Phoenixu pa že vodi z 2:0 v zmagah.

Že včeraj je liga podelila nagrado za košarkarja, ki je letos najbolj napredoval. Osvojil jo je član Philadelphie Tyrese Maxey.

Jutri bo znano, kdo je košarkar, ki je bil v letošnji sezoni najboljši v odločilnih trenutkih tekem (Clutch player of the year). Najboljši trener sezone bo predstavljen v nedeljo. Sledita pa še nagradi za novinca leta in najkoristnejšega košarkarja sezone 2023/24. Finalist za MVP je poleg Nikole Jokića in Shaia Gilgeousa-Alexandra tudi Luka Dončić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!