Nesterović: Da ne bo kdo obžaloval težkih besed

Eurobasket 2022 5. Sep 202216:292 komentarja
Foto: Aleš Fevžer

"Prepričan sem o tem, da boste v nadaljevanju prvenstva videli drugačno Slovenijo," po prespani noči zatrjuje generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Radoslav Nesterović, ki je nedeljski 'tretji polčas' označil zgolj kot posledico vročih glav.

“Če želiš uspeh, moraš doživeti tudi kakšen poraz. Redkokatera ekipa prvenstvo osvoji brez poraza,” je poraz proti Bosni in Hercegovini komentiral Rašo Nesterović, zavedajoč se dejstva, da ima slovenska reprezentanca v žepu že vozovnico za zaključni turnir v Berlinu. A ob soočenju s slovensko sedmo silo v povsem poletnem Kölnu, kjer je živo srebro preseglo 30 stopinj, vendarle ni mogel niti mimo vprašanj o iskricah po tekmi, ki so nakazovale na razpoke v reprezentančni složnosti.

“Bolj bi me skrbelo, če ne bi bilo nobenega odziva. To je dokaz zagrizenosti. Je znak, da jim je mar,” je dejal, misleč na odzive Gorana Dragića in Klemna Prepeliča. “Po porazu so glave vroče. Fantje so dovolj izkušeni, da bodo strnili vrste,” je namige o skrhanih odnosih in predvsem načetem medsebojnem zaupanju ovrgel dolgoletni reprezentant. “Prepričan sem o tem, da boste v nadaljevanju prvenstva videli drugačno Slovenijo. Danes so bili obrazi reprezentantov že pravi,” je nadaljeval prvi operativec KZS.

Opozarja tudi, da še ni napočil čas za polaganje računov. “Na koncu šteje končni rezultat. Počakajte, da se prvenstvo konča. Da ne bi kdo obžaloval težkih besed. Poglejte, fantje so garali dva mesec, če upoštevamo še junijski cikel. Verjemite mi, da tega časa ne bodo kar tako vrgli stran. Stopili bodo skupaj in dosegli svoj maksimum,” je prepričan Nesterović, ki v torek proti Nemčiji (20.30) pričakuje težko tekmo, gostitelje pa ob Srbih postavlja v vloge favorita prvenstva.

A znova bo ključno vprašanje, kakšen bo slovenski odziv na spodrsljaj. “Igralci so dovolj pametni. Marsikaj so že prestali. Vedo, kdo je storil napako in tudi to, kaj je treba popraviti. To je ekipa, ki je bila prva na evropskem prvenstvu in četrta na olimpijskih igrah. Tudi nosilci vedo, kaj morajo storiti,” je strasti pred reprezentančnih hotelom, kjer se stalno zbirajo tudi lovci na avtograme in skupne fotografijo, miril prvi arhitekt slovenske košarkarske reprezentance.

Komentari

Vaš komentar