Neverjetna predzgodba Dončićeve fantazije (VIDEO)

Košarka 26. Maj 20249:22 1 komentar
Luka Dončić vs Rudy Gobert. Bitka se nadaljuje. Foto: Profimedia

Pri Mednarodni košarkarski zvezi so po nedavnem odločilnem košu Luke Dončića, ki je zadel preko Rudyja Goberta, spomnili na podoben prizor na zadnjem EuroBasketu. Slovenki zvezdnik se medtem že pripravlja na novo tekmo, znova s statusom poškodovanega košarkarja.

Posnetek akcije, v kateri Luka Dončić v zanj značilnem slogu iz ritma vrže Rudyja Goberta, sicer najboljšega obrambnega igralca lige NBA, in nato po koraku nazaj tri sekunde pred iztekom tekme zadane odločilno trojko za drugo zmago Dallasa v zahodnem konferenčnem finalu, se je verjetno včeraj dotaknil vsakega košarkarskega navdušenca. Ima tudi predzgodbo. Francoz je namreč pred tem ljubljanskega zvezdnika v dresu Dallasa v eni od obrambnih akcij zaustavil z grobo osebno napako.

Na še lepšo predzgodbo pa je opozorila Mednarodna košarkarska zveza. Ta je objavila posnetek z zadnjega EuroBakseta, natančneje s tekme skupinskega dela v Kölnu, kjer je Slovenija z rezultatom 88:82 premagala Francijo. Dončić je ob tem dosegel kar 47 točk, ob tem pa eno od šestih trojk zadel na podoben način kot v soboto, z metom preko Goberta.

”Jaz res nisem hiter, a sem hitrejši od njega,” je včeraj dejal Luka, ki se medtem v Dallasu kajpak že pripravlja na tretjo tekmo. Priprave vključujejo tudi posebne terapije. To potrjuje tudi pogled na zdravstveni karton. Na njem je Dončić zaradi težav s kolenom in gležnjem označen kot ”vprašljiv”. Vseeno gre pričakovati, da bo znova stisnil zobe n poskušal zasedbo Dallasa popeljati še do tretje zmage in s tem na prav velikega finala lige NBA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje