Nova kadrovska poteza Cedevite Olimpije

Košarka 13. Jun 202415:56 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Aleksander Šaškov, ki se je Cedeviti Olimpiji pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24, zapušča ljubljanski klub in se seli v drugo sredino, so sporočili iz Stožic.

V klub iz Stožic se je Aleksander Šaškov minulo poletje preselil iz Ilirije. V regionalni ligi je v minuli sezoni zaigral na 15 tekmah, v povprečju pa na parketu preživel malo več kot 10 minut in dosegal 5,6 točke ter 3,7 skoka. V EuroCupu je zaigral na sedmih tekmah, v malo več kot sedmih minutah pa beležil 3,1 točke in 1,6 skoka na obračun.

S Cedevito Olimpijo je Šaškov v minuli sezoni osvojil naslov državnega, pokalnega in superpokalnega prvaka.

Gre za drugo kadrovsko potezo kluba v dveh dneh, potem ko se je v sredo pred novo sezono okrepil s slovenskim organizatorjem igre Aleksejem Nikolićem.

V naslednjih dneh in tednih je pričakovati še veliko novincev v moštvu, ki je imelo ob koncu sezone 2023/24 pod pogodbo le štiri košarkarje. Eden od teh je torej zdaj že zapustil klub, medtem ko ima kapetan Jaka Blažič opcijo podaljšanja in torej še ni zagotovila, da bo v Ljubljani tudi v prihodnjem letu. Tako sta na Cedevito Olimpijo pogodbeno vezana le Gregor Glas in Rok Radović, seveda ob prišleku Nikoliću.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje