Prva uradna okrepitev Cedevite Olimpije je slovenski reprezentant

Košarka 12. Jun 202414:12 0 komentarjev
Aleksej Nikolić
Aleksej Nikolić. Foto: Fiba

Iz Cedevite Olimpije so sporočili, da so se pred novo sezono okrepili s slovenskim organizatorjem igre Aleksejem Nikolićem.

Članskemu moštvu Cedevite Olimpije se je pridružil 29-letni organizator igre, slovenski reprezentant in evropski prvak iz leta 2017, Aleksej Nikolić. 191-centimetrski košarkar je do zdaj igral za Postojno, Zlatorog Laško, Spars Sarajevo, Bamberg, Baunach Young Pikes, Partizan, Treviso, Gravelines-Dunkerque, Burgos, Sassari, Brescio, Gran Canario in nazadnje francoski Élan Chalon.

“Občutki ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo so odlični. Veselim se vrnitve v Slovenijo po več kot desetletju igranja v tujini, obenem bom prvič zaigral za slovenski klub na članski ravni. Zagotovo komaj čakam začetek sezone. “Všeč mi je bila predstavitev idej za prihajajočo tekmovalno sezono. Verjamem, da bomo sestavili dobro in konkurenčno ekipo ter igrali dobro košarko in se skušali boriti za najvišja mesta. To morajo biti glavni cilji Cedevite Olimpije. Zagotovo je to vplivalo na mojo odločitev, da pridem v Ljubljano.” je ob podpisu pogodbe povedal Aleksej Nikolić, ki je prva uradna okrepitev zmajev pred novo sezono, potem ko sta vodenje ljubljanske zasedbe prevzela športni direktor Chechu Mulero in trener Zvezdan Mitrović.

“Pri Cedeviti Olimpiji bomo vedno skušali najti najboljše slovenske igralce, za katere vemo, da so nam dosegljivi, hkrati pa smo zanje prepričani, da lahko vplivajo na našo ekipo. Zadovoljni smo, da lahko kot novo okrepitev predstavimo Alekseja Nikolića. Slednji je pomemben del slovenske članske reprezentance, gre za kvalitetnega igralca, za katerim je zelo dobra sezona v Franciji, obenem pa karakterno predstavlja igralca, ki ga želimo videti v naši ekipi v prihajajoči sezoni,” je ob tem povedal Mulero.

Mitrović pa je dodal: “Nikolić je igralec, ki ga poznam že kar nekaj časa. Je domač igralec, član slovenske reprezentance, odličen fant, kar je najbolj bistveno. Vsako sezono napreduje v svoji igri, za njim pa je sijajna sezona v Franciji. Pomagal nam bo pri kreaciji naše igre. Ima dober in čvrst karakter, s svojo kvaliteto pa bo zelo pomemben člen naše ekipe.”

Nikolić je sicer tudi dolgoletni slovenski reprezentant, zraven je bil tudi na evropskem prvenstvu 2017, ko je Slovenija osvojila zlato kolajno. Ob tem je tekmoval tudi na dveh svetovnih prvenstvih in enih olimpijskih igrah, z izbrano vrsto pa se trenutno v Zrečah pripravlja na naslednji izziv: olimpijske kvalifikacije, ki Slovenijo čakajo v začetku julija v Pireju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!