Novaković se ne bo selil prav daleč

Košarka 2. Avg 202210:22 0 komentarjev
Damjan Novaković. Foto: Aleš Fevžer

Dosedanji trener Rogaške Damjan Novaković bo v novi sezoni vodil ekipo Šentjurja, enega od enajstih slovenskih prvoligašev.

Saga okrog novega trenerja Šentjurja je končana. Potem ko so nekdanji prvaki že naznanili, da bo ekipo v prihodnjih treh sezonah vodil Davor Brečko, se je zapletlo pri odpovednem roku omenjenega trenerja z enim od pokroviteljev KK Terme Olimia Podčetrtek. Šentjurčani so rešitev našli v starem znancu. V svoje vrste so namreč pripeljali Damjana Novakovića, ki je v klubu v dveh obdobjih deloval kot igralec, nato pa v dveh še kot trener. V zadnjih sedmih sezonah je sedel na klopi Rogaške. Tam ga je nasledil Peter Markovinovič.

“Do sedaj sem na treninge hodil peš. Zdaj bom s kolesom ali avtomobilom,” se je ob podpisu pogodbe na račun 22-kilometrske selitve pošalil 55-letni bosanski trener, ki pa že tri desetletja živi in dela v Sloveniji. “Sem starejši. A tudi boljši trener. Šentjur želim vrniti tja, kamor spada. Nas pa do 16. avgusta, ko bomo začeli s pripravami, čaka še veliko dela,” je dajal Novaković.

Košarkarska zveza Slovenije je medtem tudi javno obelodanila sestavo članskih lig za sezono 2022/23. Šentjur seveda ostaja član 1. SKL. Poleg njega pa na žreb in razpored čakajo še Gorenjska gradbena družba Šenčur, Helios Suns, Hopsi Polzela, Ilirija, Krka, Rogaška, Terme Olimia Podčetrtek, Zlatorog Laško in povratnik LTH Castings Škofja Loka, medtem ko pa se bo Cedevita Olimpija boju za naslov prvaka priključila v drugem delu prvenstva.