Odločitev o potniku v ligo ABA bo padla v Domžale

Košarka 22. Feb 202313:32
Foto: Aleš Fevžer

Zaključni turnir 2. lige ABA bo sredi aprila (12. – 16.) gostil domžalski Helios, ki trenutno brez poraza tudi prepričljivo vodi v drugi jadranski regionalni ligi.

“Zaključni turnir NLB ABA2 lige bodo letos gostile Domžale. Med 12. in 16. aprilom letos se bo za lovoriko v Športni dvorani Domžale potegovalo 8 najboljših ekip tekmovanja,” so potrdili pri Helios Suns in dodali, da so si pravico organizacije turnirja pridobili z osvojenim prvim mestom po rednem delu tekmovanja.

Domžalčani so nanizali deset zaporednih, tako da prvega mesta ne morejo izgubiti niti na zadnjem turnirju, ki bo v Širokem Brijegu med 6. in 12. marcem. Bodo pa takrat na trnih košarkarji novomeške Krke, ki trenutno zasedajo peto mesto.

Na zaključni turnir se uvrsti osmerica, ki se bo najprej pomerila v četrtfinalu, sledita pa polfinale in finale. V ligo ABA se bo neposredno uvrstil prvak, finalist pa se bo nato pomeril s predzadnjim moštvom lige ABA.

“Organizacija zaključnega turnirja NLB ABA2 lige je za nas v prvi vrsti nagrada za odlično delo in rezultate v zadnjih sezonah. Ne glede na končni rezultat, bo to velik dogodek za promocijo košarke in športa v občini, ki od evropskega prvenstva mladincev leta 2012 takega dogodka ni gostila. V klubu se bomo ob podpori Zavoda za šport in rekreacijo in ostalih partnerjev potrudili za zadovoljstvo tako obiskovalcev kot tudi sponzorjev, na parketu pa se bomo skušali pokazati v naši najboljši luči in morda še izboljšati lanski rezultat, ko smo ob zvoku sirene v četrtfinalu morali priznati poraz kasnejšemu prvaku Zlatiboru,” je ob naznanitvi prevzema vloge gostitelja dejal direktor KK Helios Suns Matevž Zupančič.

Komentari

Vaš komentar