Piran ubranil naslov državnih prvakov v košarki 3 na 3

Košarka 14. Avg 20218:38 > 8:53 0 komentarjev
KZS

Ljubljana je v petek zvečer gostila finala 18. državnega prvenstva v košarki 3x3, ki je to sezono v prenovljeni podobi potekal pod imenom Hud basket. Veliki zmagovalci finalnega turnirja, ki je dal prvake v petih kategorijah, so postali košarkarji Pirana, ki so se veselili ubranitve naslova državnih prvakov.

Finalno vstopnico si je skozi kvalifikacijske turnirje priigralo 34 ekip. Pirančani – Tilen Zalar, Gašper Ovnik, Anže Srebovt, Simon Finžgar – so na Slovenski cesti v Ljubljani prišli do tretjega zaporednega naslova državnih prvakov.

V konkurenci članic je slavila ekipa Ljubljana Hot shots v postavi Katja Sever, Zala Šrot, Špela Berus in Eva Zoja Dolanc.

V kategoriji fantov do 23 let so košarkarji ekipe Ljubljana East U23 (Jure Ličen, Adrian Hirschmann, David Zajc, Erik Groznik) potrdili premoč tudi v letošnji sezoni, potem ko so slavili že lani.

GEPA/Christian Walgram
GEPA/Christian Walgram

Pri fantih do 18 let so do naslova prvakov prišli igralci 3×3 Šentvid (Luka Lampret, Martin Gerbec, Benjamin Mirković, Matevž Žižmond), v kategoriji fantov do 15 let pa so tudi na finalnem turnirju kraljevali košarkarji Vrani Vransko (Gal Gosak, Urban Oštir, Žilnik Martin, Fabjan Jaka). Zmagovalec v metanju trojk je postal Martin Škrlec.

Po zaključku državnega prvenstva bodo oči tudi letos uprte v madžarski Debrecen, ki bo konec poletja središče svetovne košarke 3×3. Od 24. do 29. avgusta bo namreč najprej gostil svetovno prvenstvo fantov in deklet do 18 let, na katerem bo zaigrala tudi slovenska reprezentanca, nato pa bo 28. in 29. avgusta sledil še članski turnir svetovne serije, na katerega sta se uvrstila Piran in Ljubljana Center. Med 10. in 12. septembrom pa v Parizu sledi evropsko prvenstvo članov, na katerem bo nastopila tudi Slovenija.

 Končni vrstni red:
– člani:
1. Piran (Tilen Zalar, Gašper Ovnik, Anže Srebovt, Simon Finžgar)
2. Ljubljana Center (Gašper Jordan, Aljaž Korošec, Leon Šantelj, Žiga Habat)
3. Ljubljana East (Tjaž Rotar, Stojan Đekanović, Dejan Mlakar, Edis Mahmutović)
4. Ljubljana East U23 (Erik Groznik, Adrian Hirschmann, Jakob Strel, Jure Ličen)
5. 3X3 Maribor (Jure Ritlop, Marko Vranjkovič, Rok Smaka)
6. Nomago (Dominik Vrsnik, Matej Čibej, Matic Hudobivnik, Jakob Jesih)
..

– članice:
1. Ljubljana Hot Shots (Katja Sever, Zala Šrot, Špela Berus, Eva Zoja Dolanc)
2. Grosuplje (Ana Hrbljan, Eva Stefanovski, Lea Mehle, Anita Merlak)
3. Lisičke (Pia Zupan, Ema Lapajne, Manca Vesel, Tjaša Senčar)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!