Po Golemčevi “košarici” naj bi sam prevzel taktirko

Košarka 27. Sep 202215:12 1 komentar
Aco Petrović. Foto: Profimedia

Kot vse kaže, bo novi športni direktor hrvaške košarkarske zveze Aleksandar Petrović začasno postal tudi selektor. Razlog? Njegovi favoriti niso na voljo.

“Zdaj imam svoje delo. Sem pa trener, ki ne želi sedeti na dveh stolih. Zakaj? V tem primeru ne bi bil stoodstoten – ne v eni in ne v drugi vlogi. Za nekaj takšnega še nimam dovolj izkušenj,” nam je v petek, ko smo ga vprašali o morebitnem prevzemu hrvaške članske reprezentance dejal Jurica Golemac. Ostaja trener Cedevite Olimpije. Na dvojno delovanje ne pristaja, tako da je bil Aleksander Petrović po ustoličenju za novega športnega direktorja hrvaške zveze in s tem tudi novega ideologa reprezentance deležen prve “košarice”.

Golemac, sicer ponosni Hrvat, ki pa se je košarkarsko, tako v vlogi igralca kot trenerja, dokazal predvsem v Sloveniji, je bil eden od njegovih prvih izborov za selektorja. Ni pa edini. V podobnem položaju sta tudi dobra znanca slovenske reprezentance Dario Gjergja in Igor Miličić. Prvi se je s Slovenci na nedavno končanem EuroBasketu v vlogi selektorja Belgije srečal v osmini finala, drugi je sedel na klopi Poljske. Da, tiste Poljske, ki je Slovenijo v četrtfinalu poslala domov.

Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi bila oba Petrovićeva želja, a nedosegljiva. Favorit tako ostaja Neven Spahija, ki sicer trenutno nima delodajalca, a bojda čaka na klubskega snubca, zaradi česar naj to jesen še ne bi ugriznil v reprezentančno jabolko. Posledično bo selektorsko taktirko, kot vse kaže, v novembrskem Fibinem oknu predkvalifikacij za EuroBasket 2025 vihtel kar – Aleksander Aco Petrović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje