Klemen Prepelič po hudi poškodbi: Vrnil se bom še močnejši

Košarka 28. Mar 20229:58 > 11:50
Klemen Prepelič, foto: Oryk HAIST via Guliverimage

Slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič je na tekmi španskega prvenstva utrpel dvojni zlom leve roke in je že končal z nastopi v letošnji sezoni. V veliki negotovosti se je znašel tudi njegov nastop na evropskem prvenstvu, ko bo Slovenija septembra branila naslov.

“Branilec Klemen Prepelič si je resneje poškodoval levo roko v zadnji četrtini tekme proti Murcii. Slovenski košarkar bo izpustil preostanek letošnje sezone, potem ko si je zlomil podlahtnico in koželjnico ter bo potreboval operacijo,” se glasi uradno sporočilo iz Valencie.

Huda poškodba Prepeliča:

Mundo Deportivo poroča, da naj bi šel slovenski reprezentant že v naslednjih dneh pod nož. Rehabilitacija bo trajala vsaj tri do štiri mesece.

Prepelič je bil kljub poškodbi z 19 točkami prvi strelec Valencie ob pomembni zmagi z 72:71, a izid je bil tokrat drugotnega pomena. “Nisem pri volji, da komentiram tekmo. Ko se zgodi nekaj takšnega kot se je Klemnu, sta zmaga in poraz nepomembna,” je po tekmi dejal strateg Joan Penarroya.

Prvi strelec Valencie

Dogodek je velik udarec za 29-letnega ostrostrelca, ki je sredi še ene uspešne sezone v dresu katalonskega kluba. Letos je najboljši strelec Valencie tako v španskem prvenstvu, kjer v povprečju dosega 14,8 točke, kot tudi v EuroCupu, kjer je vodilni v moštvu s 14,2 točke na dvoboj.

Valencia v sezoni 2021/22: Katalonci so v španski ligi ACB trenutno na 5. mestu (16-8), medtem ko v evropskem pokalu zasedajo 2. mesto (11-5) in v sredo v predzadnjem krogu skupinskega dela gostujejo v Ljubljani. Žal v Stožicah ne bo Prepeliča, čigar odsotnost se bo Valencii zagotovo zelo poznala. Bo pa z ekipo pripotoval drugi slovenski reprezentant v moštvu Mike Tobey.

Pozdrav dveh slovenskih reprezentantov decembra v Valencii. Foto: KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič

To sezono “Prle” nima sreče s poškodbami. Že na začetku sezone si je na tekmi španskega superpokala proti Barceloni težje zvil gleženj, kar ga je s parketa oddaljilo za slaba dva meseca.

Po novi poškodbi, ki je pretresla košarkarsko Španijo in Slovenijo, so se na družbenih omrežji vsule objave podpore. Oglasili so se Felipe Reyes, Martin Hermanns, Mike Tobey, Rudy Fernandez, Luka Rupnik in številni drugi. “Hvala za vsa sporočila podpore! Začelo se je odštevanje! Vrnil se bom še močnejši!” Se jim je zahvalil Prepelič.

Najverjetneje izgubljen tudi za EuroBasket 2022

Ne le Valencii, poškodba se bo močno poznala tudi slovenski izbrani vrsti. Junija se nadaljujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023. V novembrskem in februarskem kvalifikacijskem oknu je bil Prepelič najboljši strelec Slovenije, v povprečju je dosegal kar 22 točk na obračun.

Septembra sledi še EuroBasket 2022, ko bo Slovenija branila naslov iz Carigrada. Ker se bodo priprave reprezentance pričele vsaj mesec dni prej, je težko pričakovati, da bo Prepelič do takrat že povsem nared za največje napore.

Komentari

Vaš komentar