Po pretepu: težja poškodba Exuma, Real se boji poti v Beograd (VIDEO)

Evroliga 28. Apr 20238:01 1 komentar

Košarkarji Partizana so sinoči v Madridu še drugič zapored ugnali madridski Real (95:80) in so na pragu uvrstitve na zaključni turnir evrolige. Rezultat pa je zasenčil velik incident ob koncu srečanja, ko sta se ekipi zapletli v vsesplošen pretep, v katerem jo je najhuje skupil zvezdnik črno-belih Dante Exum. Trener Partizana Željko Obradović skuša vsaj malce umiriti strasti pred torkovo tekmo v Beogradu.

Sloviti Željko Obradović s svojim Partizanom še naprej skrbi za največjo senzacijo letošnje sezone košarkarske evrolige. Črno-beli so v svoji prvi sezoni po vrnitvi med najboljše košarkarske ekipe Evrope za velik podvig poskrbeli že z uvrstitvijo v četrtfinale, zdaj pa so dveh zaporednih zmagah v Madridu na rob prepada potisnili veliki Real in za napredovanje na zaključni turnir potrebujejo le še eno zmago (2:0).

Če je bila torkova prva tekma četrtfinala odločena šele z dramatično trojko Kevina Punterja, je tokrat Partizan vse skupaj odločil že bistveno, bistveno prej. Beograjčani so vodili skozi celotno srečanje, večji del z dvomestno razliko in tekmo mirno pripeljali do konca. No, vsaj rezultatsko, saj kljub velikemu uspehu črno-belih danes najbolj odmeva vsesplošni pretep v zaključku srečanja, kakršnega na tem nivoju že zares dolgo nismo videli.

Vrhunci tekme Real Madrid – Partizan 80:95

Obradović: Moral bom umiriti Beograd

Tudi Željko Obradović po novi veliki trenerski zmagi ni mogel mimo velikega incidenta: “Ne vem, kaj bi rekel. To ni dobro za košarko, ni dobro za Madrid in in dobro za Partizan. Kriva so čustva, ki pa jih moraš nadzorovati. Zgodilo se je, kar se je, ni pomembno, kdo je začel ta pretep in zakaj.”

Sloviti trener, ki ima proti Realu v končnici evrolige razmerje v zmagah in porazih zdaj 7:0, še dodaja: “Igralci so se po tekmi pozdravili. Skušal bom umiriti zadeve, želim, da se pogovarjamo o košarki. Celoten Beograd bom poizkusil pomiriti, Realu se ne bo zgodilo nič.”

Foto: Euroleague Basketball

A vprašanje, na kako plodna tla bodo naletele njegove besede. Vzdušje v črno-belem delu Beograda je namreč naelektreno, vstopnice za torkovo tekmo v beograjski Areni so že davno razprodane, Real pa, še posebej po tem incidentu, čaka zares peklensko vzdušje.

Huda poškodba Exuma

Kdo jo je v pretepu najhuje skupil? Po besedah klubskega zdravnika Mome Jakovljevića jo je kot kaže najslabše odnesel organizator igre Partizana Dante Exum. Slednjega je s pravim judo prijemom na tla zbil 125 kilogramov težki Francoz pri Realu Guerschon Yabusele.

Foto: Profimedia

“Zdaj sem ga pogledal. Počila mu je tetiva na stopalu. Težka poškodba, v Beograd bo moral z opornico, potem pa bomo naredili preiskave. Yabusele ga je zalučal na tla, lahko bi bilo tudi huje in bi prišlo celo do poškodbe hrbtenice. Kaj takšnega v karieri še nisem videl, gre za težko poškodbo,” je zadevo za Telegraf pokomentiral vodja zdravniške službe Partizana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje