Poslednji napev srbskega kapetana: Ostala bo pesem in spomin

Košarka 9. Avg 202221:34 > 21:44 1 komentar
Foto: Guliverimages

Včeraj je kot strela z jasnega udarila novica, da srbski košarkarski selektor Svetislav Pešić na letošnje evropsko prvenstvo ne bo odpeljal kapetana Miloša Teodosića. 35-letnik je tako v družbi pesmi, polnih kozarcev in svojih soigralcev v ponedeljkovem večeru zaključil svojo dolgoletno reprezentančno kariero.

Odločitev Pešića, da Teodosić ne bo več del srbske reprezentance, je danes dodobra razdelila srbsko javnost. Večji del je prepričan, da je bila odločitev selektorja prenagljena in da bi morala legenda, kakršna je v Srbiji Miloš Teodosić, letos igrati na Eurobasketu, kjer Srbi poleg Slovenije spadajo v najožji krog favoritov za naslov prvaka.

Srbska reprezentanca je sicer danes doživela nov udarec, saj je poškodbo roke obnovil organizator igre Aleksa Avramović.

A izkušeni Teodosić, ki je v kar 15-letnem reprezentančnem obdobju na velikih tekmovanjih osvojil tri medalje, vse srebrnega leska, se je hitro sprijaznil z odločitvijo prvega moža srbske reprezentance in v ponedeljkovem večeru pripravil zabavo za soigralce, na kateri je odmevala pesem: “Žal bo številnim, ker ga več ni. Ostala bo pesem in spomin na kapetana Tea.”

Posnetek je še dodatno podžgal srbske navijače, ki so prepričani, da bi se moral član Virtusa iz Bologne od reprezentance posloviti z vsemi častmi – na parketu pred polnimi tribunami navijačev. Tako pa je po nepričakovanem razpletu dogodkov reprezentančno kariero Miloš Teodosić končal kar v “kafani”. 

Miloš Tedosića tako 17. avgusta ne bo v razprodani dvorani Stožice, kjer se bosta na pripravljalni tekmi pred Eurobasketom udarili zvezdniški zasedbi Slovenije in Srbije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje