Pravilo, zaradi katerega bo Embiid težko ubranil MVP naziv

Košarka 13. Jan 202412:09 0 komentarjev
Joel Embiid
Foto: Profimedia

Liga NBA je objavila novo lestvico favoritov za naziv najkoristnejšega košarkarja sezone. Na vrhu ostaja Joel Embiid, Luka Dončić pa je pridobil eno mesto in je zdaj četrti. A vseeno se zdi, da bo Kamerunec težko ubranil naziv MVP.

Luka Dončić je v bitki za MVP prehitel Grka Giannisa Antetokounmpa na četrtem mestu. Slovenski fenomen v letošnji sezoni dosega po 33,6 točke na tekmo ob 8 skokih in 9 asistencah.

Dončić še vedno zaostaja za Joelom Embiidom, Nikolo Jokićem in Shaijem Gilgeousom-Alexandrom. Čeprav je na prvem mestu, pa bo Embiid težko ubranil naziv, ki si ga je prislužil lani.

Liga NBA je namreč pred letošnjo sezono skupaj z združenjem košarkarjev sprejela novo pravilo, ki veleva, da morajo potencialni dobitniki nagrad odigrati vsaj 65 od 82 tekem v rednem delu sezone.

Embiid letos sicer blesti. V povprečju dosega po 34,6 točke na tekmo in je prvi strelec lige. Ob tem pobere še 12 skokov in podeli 6 asistenc. A težava je, da je Kamerunec trenutno poškodovan. Ponoči je proti Sacramentu izpustil že svojo deseto tekmo letos. Do konca sezone Philadelphio čaka še 45 obračunov, Embiid lahko manjka zgolj še na sedmih.

Glede na to, da se je zvezdnik v preteklosti ubadal s številnimi poškodbami, povsem zdrav pa ni niti v letošnji sezoni, se zdi, da ima Luka Dončić lepe možnosti, da se povzpne do naziva MVP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!