“Premajhen” Beverley odkrito o veliki Dončićevi premoči

Košarka 11. Mar 202216:35 > 16:43 0 komentarjev
Stara znanca Beverley in Dončić. Foto: Guliverimage

Tisti, ki spremljate ligo NBA, se zagotovo spomnite bojev, ki sta jih na parketu uprizorila Luka Dončić in Patrick Beverley. Tako se je v zadnjih dveh končnicah rodilo kar manjše rivalstvo, ko se je Dallas obakrat pomeril z Los Angeles Clippers. Zdaj član Minnesote se je v podcastu J.J.-ja Redicka razgovoril o velikem izzivu, ki ga predstavlja pokrivanje slovenskega zvezdnika.

“Prekleto premajhen!” To je krik, ki ga je Patrick Beverley slišal že večkrat, potem ko ga je v igri mož na moža nadigral 16 centimetrov višji in kakšnih 25 kilogramov težji Luka Dončić.

33-letni ameriški organizator igre že leta slovi kot obrambni specialist. Ko je še kot član Los Angeles Clippers prevzel branjenje zvezdnika Dallasa v končnicah severnoameriške lige v letih 2020 in 2021, je slovenski košarkarski as odlično izkoriščal predvsem svojo fizično premoč. Z omenjenim krikom je deset let starejšemu veteranu večkrat poslal jasno sporočilo, da mu v obrambi preprosto ni kos.

Dončić proti Beverleyju:

Dončić je bil v obeh serijah proti Clippersom, ki ju je sicer Dallas obakrat tudi izgubil – prvič z 2:4 in drugič 3:4 v zmagah -, enostavno nezaustavljiv. V skupno 13 tekmah je v povprečju ob odlični učinkovitosti vpisal kar 33,5 točke, 8,8 skoka in 9,5 asistence na tekmo.

“Gre za tisti mlahavi, a hkrati trden občutek, ko se nasloni nate. Če odgovoriš s silo, pa sunkovito vrže glavo nazaj in tako pritisne na sodnike”

Beverley zato iz lastnih izkušenj dobro ve, zakaj je Luka tako težko branljiv in mu je v iskrenem pogovoru za podcast The Old Man & the Three na svojevrsten način tudi popihal na dušo.

“Njegova inteligenca … Igra je**** fizično in hkrati odigrava kontakte, kar je popolnoma identično moji igri. V smislu, ‘zamahni proti meni … poskuša me ubiti!’,” v smehu razlaga član vse boljših Minnesota Timberwolves, kamor se je v menjavi košarkarjev preselil avgusta lani.

V nadaljevanju se je razgovoril tudi o Dončićevi fizični premoči: “On najprej išče kontakt in te nato udari. Saj veste, kako je pri košarki, ko začutiš mišice nasprotnika. Pri njemu ni ravno tako, a to ni kritika njegovemu telesu, preprosto tako je grajen. Gre za tisti mlahavi, a hkrati trden občutek, ko se nasloni nate. Če odgovoriš s silo, pa sunkovito vrže glavo nazaj in tako pritisne na sodnike, zato se ga v obrambi težko lotiš fizično, kot jaz rad počnem in on res odlično izkorišča.”

To sezono se Luka z Beverleyjem sicer še ni srečal. Zaradi poškodbe gležnja je izpustil oba decembrska obračuna. Naslednja priložnost sledi že kmalu, prva 21. marca v Dallasu in druga štiri dni pozneje v Minnesoti. Wolvesi, ki so dobili zadnjih šest tekem, so sicer trenutno na lestvici zahodne konference le dve zmagi za Mavsi. Naslednja tekma Dallas čaka v noči na soboto, ko gostuje v Houstonu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!