Pretepeni Dončić dočakal konec črne serije in opravičilo

Košarka 6. Dec 20227:43
Foto: Profimedia

Košarkarji Dallasa se prebujajo. Ekipa iz Teksasa je dvig krivulje forme dokazala s prestižno zmago proti najboljši ekipi zahoda, v American Airlines centru so orožje položili košarkarji Phoenix Suns (130:111). Za Luko Dončićem je na parketu presenetljivo miren večer, ki pa ga je končal s podplutbo pod levim očesom.

Luka Dončić pred začetkom tekme s Phoenix Suns verjetno ni pričakoval, da bo še drugič zapored lahko zadnjo četrtino zaradi zajetne prednosti svoje ekipe presedel na klopi. Sonca so vendarle najboljša ekipa zahodne konference in tradicionalno neugoden tekmec za Dallas Mavericks, ki pa so nocoj končali kar deset tekem trajajoč niz porazov proti Phoenixu v rednem delu sezone (130:113).

Večino dela so tokrat Dončić in soigralci opravili že v prvem polčasu, ki so ga dobili s 67:41. Čeprav je Dončić igral le 29 minut, je bil znova najboljši strelec tekme. Ustavil se je pri 33 točkah, po koncu obračuna pa ni imel prav nič proti temu, da je zadnjih dvanajst minut mirno sedel na domači klopi.

“Vesel sem, da sem lahko v zadnji četrtini sedel na klopi, saj nas že v torek čaka nova tekma. Phoenix je ena najboljših ekip v Ligi NBA, a znova smo dokazali, da smo lahko z dobro igro v obrambi nevarni za vsakega tekmeca,” je po tekmi razmišljal Ljubljančan.

Za podplutbo je kriv njegov soigralec

A še preden so ga novinarji povprašali o vtisih po tekmi, so preverili, kakšno je stanje njegovega levega očesa, pod katerim je imel slovenski košarkar precej opazno odrgnino. Dobro razpoloženi Dončić je novinarjem razkril, da zanjo pravzaprav niso krivi nasprotniki: “Maxi (Kleber, Dončićev soigralec pri Dallasu, op. a.) se mi ni niti opravičil zanjo. Opravičilo sem dočakal šele potem, ko sem ga na to opomnil, poslal mi je sporočilo.”

Foto: Profimedia

Eden izmed izstopajočih posameznikov tekme je bil tudi mladi Jaden Hardy, ki je v vsega dveh minutah na parketu dosegel kar deset točk. Na vprašanje, ali bi si zaslužil še pomembnejšo vlogo v ekipi, je Luka Dončić odgovoril: “To ni vprašanje zame, ampak za trenerja.” Ob opomniku, da sta njegov vpliv in beseda v ekipi večja, kot sam priznava, se je Ljubljančan znova nasmejal: “Res vprašajte trenerja, jaz samo delam tukaj.” A v nadaljevanju vendarle pohvalil napredek 22-letnega soigralca.

Dallas, ki se na desetem mestu zahoda za las drži mesta, ki še vodi v predkrog končnice, že jutri čaka gostovanje v Denverju, kjer bosta Dončiću nasproti stala Nikola Jokić in Vlatko Čančar.