Pri varovanju košarkarjev Reala na pomoč poklicali posebne enote

Evroliga 2. Maj 202317:39 1 komentar
Fotografija je simbolična. (Foto: Guliverimage)

V Beogradu je že vse nared za nocojšnji evroligaški četrtfinalni košarkarski spektakel med domačim Partizanom in Realom Madridom. Obe ekipi sta pod strogimi varnostnimi ukrepi danes opravili še zadnji trening pred tekmo.

Po hudem pretepu na drugi četrtfinalni tekmi v Madridu so napetosti med kluboma pred drevišnjim dvobojem v srbski prestolnici na vrhuncu. Zaključno žogo ima Partizan, ki v seriji na tri zmage vodi z 2:0, a obenem ne bo mogel računati na kaznovana Kevina Punterja in Mathiasa Lessorta. A pred še veliko zahtevnejšo nalogo bodo gosti, ki bodo pogrešali Guerschona Yabusela in Gabriela Decka, za nameček pa jih bo v dvorani Stark Arena pričakalo peklensko vzdušje.

Obe ekipi sta sicer pred tretjo četrtfinalno tekmo pod strogimi varnostnimi ukrepi danes opravili še zadnji trening. Kot poročajo srbski mediji, je samo za varnost domače zasedbe skrbelo okoli 500 policistov, pri varovanju madridske ekipe pa so pomagale celo psebne enote, ki so košarkarje ob sprehajanju po dvorani in prostorih Stark Arene ves čas budno spremljale.

Da gre za tekmo visokega tveganja, se dobro zaveda tudi predsednik Partizana Ostoja Mijailović, ki je danes znova pozval vse navijače k športnemu navijanju. “Navijači naj navijajo iz petnih žil, a brez trdnih predmetov. Med seboj naj se nadzorujejo, če kdo vrže predmet, pa naj ga prijavijo. To tekmo bo gledal cel svet, z organizacijskega vidika pa bo odločala o prihodnosti Paretizana. Dogajanje v Madridu je obsodil ves svet, a zdaj se mora to končati,” je k umiritvi napetosti med kluboma pozval prvi mož črno-belih.

Beograjčani sicer danes veljajo za izrazite favorite za zmago in uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice. Še več, stavnice boljše možnosti za osvojitev naslova pripisujejo le še Barceloni in Olympiacosu. Da je moštvo trenerja Željka Obradovića močno presegla pričakovanja potrjuje tudi dejstvo, da so stavnice na začetku sezone Partizanu pripisale vsega 2,58 odstotkov možnosti za končno slavje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje