Beograd sprejel košarkarje Reala in zanje pripravlja pekel

Evroliga 2. Maj 202312:25 > 12:36 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Košarkarji Reala so včeraj zvečer pripotovali v Beograd, kjer jih nocoj v Stark Areni čaka tretja tekma četrtfinala košarkarske Evrolige. Navijači Partizana po incidentu in pretepu na drugi tekmi v Madridu gostom iz španske prestolnice pripravljajo peklenski sprejem.

Četrtfinalna serija košarkarske Evrolige med Partizanom in madridskim Realom hitro dobiva kultni status. Beograjčani so namreč favorizirani beli balet na dveh tekmah v španski prestolnici dvakrat premagali, za nameček pa se je tik pred koncem druge tekme zgodil še velik incident, ko so se košarkarji obeh ekip zapletli v vsesplošni pretep.

Pretep košarkarjev Reala in Partizana

Čeprav se tekma ni končala, je bila zmaga pripisana Partizanu, štirje igralci pa so dobili tudi prepovedi igranja. Realov Guerschon Yabusele, ki je Avstralca v dresu črno-belih Danteja Exuma z judo prijemom dobesedno vrgel na hrbet in mu poškodoval tetivo, se bo hladil pet tekem Kevin Punter iz vrst Partizana dve, Gabriel Deck (Real) in Matthias Lessort (Partizan) pa bosta manjkala samo danes zvečer.

A prava “kazen” košarkarje Reala čaka nocoj v že davno razprodani Stark Areni, kjer bo 25.000 navijačev Partizana pripravilo peklensko vzdušje. Ob izjemno strogih varnostnih ukrepih zadeve za zdaj sicer potekajo precej mirno, so pa avtobus belega baleta na poti proti hotelu spremljali grozeči napisi z nadvozom, ki govorijo o tem, kakšno je trenutno navijaško vzdušje v Beogradu.

Tudi španski mediji, ki so dopotovali v Beograd, poročajo o tem, da je danes pred košarkarji Reala skorajda misija nemogoče v želji po tem, da serijo s Partizanom odpeljejo v četrto tekmo. Ki bi bila seveda prav tako v Beogradu. Vodilni španski časnik Marca je tekmi posvetil praktično celotno naslovnico in zapisal: “Pekel v Beogradu”.

Košarkarji Reala v tišini prispeli na ogrevalni trening

Ekipa madridskega Reala je medtem z avtobusom že prispela na zgodnje popoldanski trening pred nocojšnjo tekmo. Srbskim medijem ni ušlo dejstvo, da med košarkarji belega baleta ni zaznati nobene sproščenosti in nasmehov, ki navadno spremljajo prihod moštva na ogrevalni trening. Je pa z ekipo v Stark Areno dopotoval tudi zvezdnik Walter Tavares, čigar nastop je zaradi poškodbe še vedno pod vprašajem.

View this post on Instagram

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Tekma med Partizanom in madridskim Realom se bo v Stark Areni začela ob 20.30. V neposrednem prenosu si jo boste lahko ekskluzivno ogledali na Sportklubu.