Prvi teksaški medijski nastop Irvinga že buri duhove

Košarka 8. Feb 20239:23
Foto: Guliverimages

NBA zvezda Kyrie Irving je v Dallasu. Po vročem prestopnem dogajanju, ki je ameriškega košarkarskega zvezdnika iz Brooklyna pripeljalo v Teksas, je 30-letnik že opravil prvi trening s svojo novo ekipo in nato stopil pred sedmo silo. V skladu z njegovim precej pisanim značajem je tudi tokrat poskrbel za nekaj izjav, ki burijo duhove.

Na predstavitvi je hitro poudaril, da se že po nekaj dneh počuti zelo zaželenega, ravno nasprotno kot je bilo pri ekipi Brooklyn Nets, a pogovor je hitro prišel na tisto zanj malce manj prijetno temo. Novinarji so ga vprašali, zakaj je zbrisal opravičilo judovski skupnosti, potem ko je bil novembra lani zaradi širjenja antisemitskega dokumentarca tudi suspendiran.

Zaradi pritiska okolice je sledilo opravičilo, ki pa ga zdaj ni več. Zakaj? “Veliko stvari sem zbrisal na Instagramu,” je odvrnil.

“V življenju so se mi že zgodile stvari, verjetno ne tako drastične kot tisti trenutek, kar je povzročilo veliko zmede in negotovosti glede tega, kaj mislim in za kar se zavzemam,” je nadaljeval.

“Sedel sem za mikrofoni in pojasnjevati svetu, kdo sem. Sam zelo dobro vem, kdo sem. Zato ves čas brišem stvari in to ni nespoštovanje do nikogar v skupnosti. Samo živim svoje življenje.”

Na Instagramu deli veliko stvari …

V zadnjih dneh je 30-letni Irving delil druge posnetke na družbenih omrežjih, ki zagovarjajo skrajno desničarske ideje ali poglede proti cepivom. Ena je predstavljala kanadskega kliničnega psihologa in borca ​​za “pravice moških” Jordana Petersona, druga pa je izpostavila nekdanjega igralca NBA in glasnega anticepilca Johna Stocktona. V tretjem je Irving objavil posnetek športnega pisca, konservativnega strokovnjaka Jasona Whitlocka, ki je dejal, da so med drugim samske temnopolte ženske odgovorne za pretepanje 29-letnega Tyra Nicholsa s strani memphiške policije, kar je privedlo do njegove smrti.

Foto: guliverimage

Ravno zaradi zgoraj naštetih stvari so ga novinarji vprašali, če vsaj stoji za svojim opravičilom, ki ga je objavil in nato izbrisal. “Stojim za tem, kar sem in za kar sem se opravičil. To sem naredil, ker mi je mar za družino. V naši družini so ljudje judovske veroizpovedi, zelo rad jih imam,” je dejal ter s prstom pokazal na mediji

“So se morda mediji to vprašali, ko so me označili za antisemita? Ne. Ali so vedeli kaj o moji družini? Ne. Vse je bilo na prvo žogo, vse je bilo objavljeno še preden sem imel sam kaj povedati. Ne bi se mi bilo treba opravičiti in se spuščati v medijsko vojno. Stojim za svojim opravičilom in stojim ob strani svojim ljudem. Spoštujem vse poglede na življenje. Vse rase, vse vere.”

Bo Dallas potreboval dve žogi? Irving odgovarja

Na vroči novinarski konferenci se je dotaknil tudi nove ekipe in sobivanja z Luko Dončićem. Oba imata rada žogo, mnogi so v šali dejali, da bodo morali pri Dallasu igrati z dvema žogama, a Irving, ki bo v zadnjem letu pogodbe zaslužil 37 milijonov dolarjev, se ne boji, da v ekipi ne bi bil kohezije.

Irving je opravil tudi pri trening v novi ekipi:

“Igral sem z nekaterimi najboljšimi vseh časov, največjimi vseh časov, bil sem v nekaterih največjih ekipah, na olimpijskih igrah, svetovnih prvenstvih … Potrudil se bom, da mu (op. p. Dončiću) olajšam stvari, mu pomagam pri vodenju. Pripravljen sem to storiti. Vendar tu ni pritiska, nič ne bo na silo. Z njim želim le igrati košarko in uživati ​​v njegovem talentu, uživati ​​v talentu soigralcev in utreti pot do naslova prvaka.”

Kidd je povsem jasen

Z zanimivo izjavo je na to temo postregel tudi trener Dallasa Jason Kidd. “Luka je v preteklosti imel veliko žogo v svoji posesti, a, roko na srce, nismo imeli veliko drugih možnosti. Dejstvo je, da je to Lukova ekipa in tako bo tudi ostalo,” je dejal Kidd, ob tem pa tudi poudaril, da bo Dončić zaradi poškodbe izpustil tekmo proti LA Clippers. Bi pa proti košarkarjem iz Los Angelesa lahko debitiral osemkratni udeleženec tekme vseh zvezd.

 

Komentari

Vaš komentar