Košarkarji začenjajo z drugim ciklom kvalifikacij

Reprezentance 22. Feb 201811:54 > 11:58
KZS

Slovenska moška članska reprezentanca se je opravila v Podgorico, kjer jo jutri čaka obračun tretjega kola kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Slovenska izbrana vrsta v tretjem kolu kvalifikacij gostuje v Podgorici, kjer jo čaka obračun s črnogorsko reprezentanco. Slovenci so kvalifikacije začeli z zmago nad Belorusijo in porazom proti reprezentanci Španije. V drugem ciklu četo Rada Trifunovića čaka še obračun z Belorusi, ki bo na sporedu v ponedeljek, 26. februarja, ob 17.30.

Reprezentanca je v Ljubljani opravila pet treningov. Trifunović je zbral 14 košarkarjev, pravico za nastop na posameznem srečanju pa ima dvanajsterica. Slovenska in črnogorska izbrana vrsta sta se doslej srečali trikrat. Dvakrat so bili uspešnejši naši košarkarji, zadnji obračun, ki gre nazaj v leto 2016 pa so dobili Črnogorci. Tokratni nasprotniki slovenske reprezentance so kvalifikacije za SP začeli s porazom in zmago. Pred domačimi gledalci so izgubili proti Španiji, nato pa slavili na gostovanju v Belorusiji.

Pri Črnogorci je priložnost za igro na uvodnih dveh srečanjih dobilo osem košarkarjev. Najboljši strelec je bil krilni center Nemanja Radović, ki je v poprečju dosegel 13,5 točke. Izbrana vrsta Črne gore se je pred drugim ciklom okrepila z ameriškim organizatorjem igre Derekom Needhamom, ki v tej sezoni nosi dres Mornarja.

Slovenci na gostovanje odhajajo dobro razpoloženi. Vzdušje v ekipi je zelo dobro, igralci pa so pozitivno razpoloženi pred obračunom v Črni gori. Na prvih dveh tekmah je bil najboljši strelec Vlatko Čančar z 19,5 točke, izjemno pomembno vlogo pa sta odigrala tudi Klemen Prepelič in Gašper Vidmar, ki je v preteklem tednu zbolel in izpustil nekaj treningov.

Radovan Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:“Po opravljenih petih treningih se odpravljamo v Podgorico. Na tekmo s Črno goro smo dobro pripravljeni. Fantje so na treningih delali dobro. Naša želja je, da pridemo do zmage, se pa zavedamo, da bo to vse prej kot lahko. Zavedamo se, da nas v Podgorici čaka polna dvorana. Nobena tekma ni njihovih tleh ni lahka. Strokovni štab in košarkarji bomo dali vse od sebe, da bomo prišli do zmage. Upam, da bo v Črno goro pripotovalo tudi nekaj slovenskih navijačev.”

Edo Murić, slovenski reprezentant:“V Črno goro odhajamo po zmago. Zavedamo se, da nas tam čaka zahtevna naloga in močna ekipa. Pripravljeni so na boj, od sebe bomo dali vse in poskušali iz Podgorice odnesti dve točki. To srečanje je eno od tistih, ki jih moramo dobiti.”