Slovenke so se z zmago uvrstile na Eurobasket 2019!!

Reprezentance 17. Nov 201818:48 > 18:50
KZS

Z zmago nad Finsko (68:88) se je Slovenska ženska košarkaška reprezentanca uvrstila na Evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto potekalo v Srbiji in Latviji.

Slovenija je še na peti kvalifikacijski tekmi vknjižila zmago in tako izkoristila že prvo priložnost, da se tudi dokončno uvrsti na EP, ki bo prihodnje leto v Srbiji in Latviji. Varovanke selektorja DamirjaGrgića so v Helsinkih zanesljivo ugnale Finsko z 88:68 in zabeležile še peto zmago na peti tekmi.

Tekma se ni začela po željah Slovenk, saj so Finke prvo četrtino celo dobile z 18:16. Manjša nervoza na začetku tekme pa je v drugi četrtini popustila in naše košarkašice so začele igrati tako kot znajo in razlike se je hitro poznala tudi na semaforju. Naše so odšle na odmor s prednostjo +14. V drugem polčasu je ta razlika malenkost še narasla in Slovenija se je na koncu veselila zmage in uvrstitve na drugo zaporedno EP.

Najboljše strelke pri Sloveniji so bile Shante Evans z 19 točkami, Zala Friškovec s 17, in Eva Lisec, ki je imela ob 13 točkah še devet skokov.

Slovenija se bo v sredo udarila proti Franciji za prvo mesto v skupini.