Po poškodb Kuzme, znanih 12 košarkarjev ZDA

Reprezentance 24. Avg 201916:33 > 16:37
Kelly Defina/Getty Images

Košarkar Los Angeles Lakersov Kyle Kuzma zaradi poškodbe ne bo odpotoval na Kitajsko, kjer se čez teden dni začenja SP v košarki. S tem je Gregg Popovich ostal z 12 košarkarji na katere bo računal v boju za zlato medaljo.

Po poškodbi Kyle Kuzme je jasno, katerih 12 košarkarjev bo odpotovalo na SP v košarki, ki se pričenja prihodnjo soboto na Kitajskem. Poškodovani Kuzma se vrača domov, kjer ga bodo pri Los Angeles Lakersih poizkušali zakrpati do začetka NBA sezone.

Na SP pa bodo po vodstvom Gregga Popovicha odpotovali: Harrison Barnes (Sacramento), Jaylen Brown (Boston), Joe Harris (Brooklyn), Brook Lopez (Milwaukee), Khris Middleton (Milwaukee), Donovan Mitchell (Utah), Mason Plumlee (Denver), Marcus Smart (Boston), Jayson Tatum (Boston), Myles Turner (Indiana), Kemba Walker (Boston) in Derrick White (San Antonio).

Edini košarkar, ki je bil v ekipi ZDA že leta 2016, ko so ZDA osvojile zlato medaljo na Olimpijskih igrah v Riu de Janeiro je bil Barnes. Zlato medaljo s SP 2014 pa ima tudi Plumley.

ZDA se bodo v skupinskem delu prvenstva pomerile s Turčijo, Češko in Japonsko.