Bo morda Dončić v akciji že nocoj? “Nikoli ne veš”

Košarka 25. Jun 20248:00 0 komentarjev
Luka Dončić. Foto: Aleš Fevžer

Potem ko se je Luka Dončić pridružil slovenski izbrani vrsti, je pred novinarje stopil tudi prvi mož Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjevec.

“Končno smo kompletni in zdaj se lahko priprave začnejo. Veseli me, da se je Luka pridružil ekipi, tako kot je obljubil po konferenčnem finalu v Minneapolisu. Očitno je v dobrem zdravstvenem stanju, saj je bil njegov edini pogoj prav to, da bo fizično dobro pripravljen,” je ob robu petkovega treninga reprezentance v Stožicah povedal predsednik KZS Matej Erjavec.

O tem, ali bo prvi zvezdnik slovenske izbrane vrste nastopil že v torek na Telemachovem spektaklu proti Litvi (18.00 prenos na SK1), ni znal odgovoriti. “Bolj realno je, da bo nastopil v petek v Braziliji, nikoli pa ne veš, mogočemu ‘zapaše’ igrati že po prvem treningu in ga bomo morda na igrišču videli že v torek,” se je nasmehnil prvi mož KZS.

Luka Dončić je v reprezentanci že v ponedeljek na prvem treningu spoznal tudi novinca v ekipi Josha Neba. Je bil prihod Američana tudi Lukova želja? “V prvi vrsti je bila to želja strokovnega vodstva, ki je dal Josha Neba na prvo mesto na seznamu želja. Seveda smo se s tem pogovarjali tudi z Luko. Zapletov ni bilo, zdaj smo že izurjeni. Mi poznamo postopek, poznajo ga na vladi, tako da težav ni bilo. Zelo so nam pomagali. Okrepitev je istočasno dobila tudi ženska izbrana vrsta,” je še sklenil Erjavec.

Za Slovenijo je že prva prijateljska tekma. V Vilni je morala priznati premoč Litvi, ki se ji lahko že danes odkupi v Stožicah. Tekmo si lahko ogledate na Sportklub 1.

Spored pripravljalnih tekem:

Litva – Slovenija 92:86
25. junija: Slovenija – Litva (Telemachov spektakel – Ljubljana)
28. junija: Slovenija – Brazilija (Ljubljana)

Vse tekme si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Sportklubu.

Olimpijske kvalifikacije:

2. julija: Slovenija – Hrvaška (Pirej)
4. julija: Slovenija – Nova Zelandija (Pirej)

Polfinale in finale bosta 6. in 7. julija.

Olimpijske igre v Parizu bodo na sporedu med 26. julijem in 11. avgustom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!