Dončiću se smeji zaradi ekipne igre Slovenije

Košarka 30. Jun 202119:10 > 20:35 0 komentarjev
Dončić, slovenija, košarka
Luka Dončić, foto: FIBA.

Slovenski košarkarji so na prvi tekmi kvalifikacij za olimpijske igre do popolnosti izvedli načrt strokovnega štaba, je bil po dvoboju zadovoljen selektor Aleksander Sekulić. Slovenci so Angolce premagali za visokih 50 točk, ob tem so kar 31 košev iz igre zadeli po podaji soigralca.

Slovenija je bila na uvodu v kvalifikacije v Kaunasu izjemno razpoložena. Žoga je krožila od rok do rok, Angolci so bili povsem brez protiorožja na hitro gibanje Slovenije v napadu, ki je prišla do številnih odprtih metov na koš.

“Prvenstvo smo želeli začeti uspešno, sploh na obrambni strani, kar nam je uspelo, zato je bilo lažje tudi v napadu. Spoštujemo Angolo, zato smo šli v tekmo na vso moč. Dobro smo se pripravili na njih, trenerski štab je naredil dober posel, po drugi strani so igralci do popolnosti izpolnili svoje naloge,” je bil po tekmi z igro svojih varovancev zadovoljen selektor Aleksander Sekulić.

Slovenci so dosegli kar 118 točk. Na parketu se jih je zvrstilo 11, od tega jih je kar osem doseglo dvomestno število točk. Izjemen je podatek o številu podaj, ki so jih slovenski košarkarji vpisali kar 31 ob 38 zadetih metih iz igre!

Izjemno so Slovenci zadevali tudi z razdalje. Pod 18 trojk, ob kar 46 odstotnem metu, se je podpisalo kar deset košarkarjev.

Blažič, košarka, slovenija
Slovenija je navdušila z odličnim kroženjem žoge in raznovrstnostjo, foto: FIBA.

Navdušuje ekipna igra

“Mislim, da imamo v napadu veliko talenta, vsak lahko dosega točke, uživajo v igri in videti je bilo, da se zabavajo,” je ob izjemnem strelskem popoldnevu v Žalgirio areni dejal Sekulić, medtem ko se je Luka znova smehljal na parketu.

“Uživam, najbolj me veseli ekipna igra. Vsi se imamo zelo lepo,” je dejal Luka Dončić, ki je bil z devetimi podajami prvi asistent tekme in dodal: “V tekmo smo morali iti s pravo mentaliteto in mislim, da nam je to odlično uspelo in smo odlično odigrali.”

Edini, ki od 12 košarkarjev na seznamu slovenske reprezentance tokrat ni zaigral, je bil Klemen Prepelič.

“Klemen ima nekaj težav z vratom,” je začel razlago Sekulić, ko ga je zmotil Luka: “Heksenšus!” Selektor se je nasmejal in nadaljeval: “Tako je, težave z vratom. Upam, da bo pripravljen na naslednjo tekmo.”

slovenija, košarka, kaunas
Slovenski navijači so prišli tudi v Kaunas, foto: FIBA.

V dvorani je bil tudi Goran Dragić, veliki junak Slovenije na poti do evropskega naslova pred štirimi leti v Carigradu. “Želim si, da bi igral z nami. Zelo lepo, da nas je prišel podpreti tako daleč, veliko pomeni tako meni kot tudi Košarkarski zvezi,” je odvrnil Luka.

Lekcija Angoli

Zelo je igro Slovenije pohvalil tudi španski trener na klopi Angole, Josep Claros: “Poznam vse košarkarje Slovenije. Nekateri poznajo le Luko Dončića, a imajo še številne druge izjemne košarkarje. Dobili smo lekcijo, igrali so hitro in preudarno.”

Angola se tako z dvema porazoma poslavlja od turnirja, Slovenija in Poljska pa se bosta v četrtek, ob 15:30 pomerila za prvo mesto v skupini B. Poraženca najverjetneje že v polfinalu čaka dvoboj z Litvo, domačinko in favoritinjo kvalifikacij.

Kvalifikacije za olimpijske igre:

Torek, 29. junija:
Skupina A: Litva – Venezuela 76:65
Skupina B: Poljska – Angola 83:64

Sreda, 30. junija:
Skupina A: Venezuela – Južna Koreja (ob 18.30)
Skupina B: Slovenija – Angola 118:68

Četrtek, 1. julija:
Skupina A: Južna Koreja – Litva (ob 18.30)
Skupina B: Slovenija – Poljska (ob 15.30)

Sobota, 3. julija:
Polfinale 1: A1 – B2
Polfinale 2: B1 – A2

Nedelja, 4. julija:
Finale (ob 18.30)

Na olimpijske igre se uvrsti le zmagovalec turnirja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!