Hrvati boje v najtežji skupini odprli s porazom (VIDEO)

Košarka 23. Feb 202422:35 0 komentarjev
Foto: FIBA

Dan po prvem obračunu Slovenije, so s kvalifikacijami za EP 2025 začele tudi številne preostale košarkarske reprezentance nekdanje Jugoslavije. Srbi so rutinirano porazili Fince, medtem ko so Hrvati izgubili v Franciji.

Na delu so bile kar štiri izbrane vrste iz nekdanje skupne države. Bosna in Hercegovina je v skupini E na krilih 26 točk Džanana Muse pričakovano zlahka (99:66) odpravila Ciper, ki je kot eden od štirih gostiteljev skupaj z Latvijo, Poljsko in Finsko že uvrščen na turnir stare celine. Če se v letu in pol ne bo zgodil kakšen večji preobrat, bodo Ciprčani na domačem prvenstvu ob krstnem nastopu na velikem tekmovanju le stežka vpisali tudi premierno zmago.

Derbi te skupine smo sicer spremljali v Brestu, kjer so Francozi odpravili Hrvate (73:61). Voz domačih je s 15 točkami vlekel nekdanji član lige NBA Timothe Luwawu-Cabarrot, medtem ko je bil prvi strelec tekme z 22 točkami sicer Mario Hezonja. Še nekaj minut pred koncem so se gostje približali na sedem točk, a zmaga Francije ni bila nikoli prav zares ogrožena.

Ker je Ciper kot gostitelj že uvrščen na EP, bo nekdo od trojčka Bosna in Hercegovina, Francija in Hrvaška ostal brez vozovnice za EuroBasket 2025. Tako se zdi pot na prvenstvo skozi skupino E vsaj na papirju najtežja med vsemi.

Severna Makedonija si je na domačem parketu privoščila poraz proti Estoniji (69:74). Čeprav gre šele za uvodni krog, je tudi v skupini H reprezentanca, ki se je kot gostiteljica že uvrstila na prvenstvo, to je Poljska. V skupini so sicer veliki favoriti Litovci, ki so kvalifikacije odprli z zmago proti Poljakom (83:64).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!