Olimpija izvedela ime tekmeca v kvalifikacijah za končnico

Hokej 23. Feb 202422:27 0 komentarjev
Olimpija
Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti Olimpije so po današnjem, zadnjem krogu rednega dela lige ICE dobili tekmeca v dodatnih kvalifikacijah za končnico. Ljubljančani se bodo v seriji na dve zmagi pomerili s Pustertalom, prva tekma bo že v nedeljo na Južnem Tirolskem.

Danes se je končal redni del sezone v regijskem hokejskem tekmovanju, katerega del je zadnje tri leta tudi Olimpija. V zadnjem krogu so na gostovanju po tesnem boju priznali premoč Linzu (5:6). Ljubljančani so po 48 odigranih tekmah ligo ICE končali na devetem mestu, s čimer so si zagotovili nastop v dodatnih kvalifikacijah za končnico.

Tam se bodo udarili s Pustertalom, ki je končal mesto pred zmaji. Innsbruck je namreč kot sedmi imel pravico izbira tekmeca v pre-playoffu. Morski psi, ki nocojšnje tekme z Asiagom niso odigrali, saj Italijani zaradi slabega vremena niso uspeli priti na Tirolsko, so tri točke dobili za zeleno mizo (komisija je obračun s 5:0 registrirala v korist Innsbrucka) in ostali na sedmem mestu kljub zmagi Pustertala nad Salzburgom (3:2). Avstrijci so si za nasprotnika v dodatnem boju za četrtfinale izbrali Pioneers Vorarlberg. Tako je Pustertalu ‘ostala’ Olimpija.

Zmaji in volkovi, stari znanci še iz alpske lige, so se v tej sezoni pomerili štirikrat. Uspešnejši so slovenski prvaki, ki so dobili tri obračune, edinkrat so bili poraženi le v začetku januarja na Južnem Tirolskem. Iz zmajevega gnezda je sicer prav včeraj prišla novica, da so podaljšali sodelovanje s finskim trenerjem Upijem Karhulo še za dve sezoni.

Olimpija – Pustertal 3:1

23. januar Olimpija – Pustertal 4:3 po podaljšku
9. januar: Pustertal – Olimpija 6:3
5. november: Olimpija – Pustertal 6:3
1. oktober: Pustertal – Olimpija 2:4

Olimpija Pustertal
Olimpija je letos dobila tri od štirih tekem s Pustertalom. Nazadnje 23. januarja v Tivoliju s 4:3 po podaljšku. Foto: HKO/Domen Jančič

Boj za mesto med najboljšo osmerico se bo začel že v nedeljo, vloga nosilca pa pripada obema višjeuvrščenima ekipama. Ljubljančane torej najprej čaka pot v Brunico (18.00), rumeno-črne pa bodo na tivolskem ledu pozdravili v torek (19.15). Če po dveh tekmah ne bo zmagovalca, bo o potniku v končnico odločala tretja tekma v četrtek v Italiji.

Takoj ko bosta znana še zadnja uvrščena kluba v končnico, bo potekal izbor najboljših na lestvici. Prvi bo izbiral celovški KAC, drugi madžarski Fehervar, tretji pa branilec naslova Salzburg. Bolzano bo igral s preostalim tekmecem izmed četverice Linz, Beljak, Innsbruck/Vorarlberg in Pustertal/Olimpija. Četrtfinalni boji se bodo začeli že v nedeljo, 3. marca.

Spored tekem Olimpije v naslednjih dneh:

nedelja, 25. februar/prva tekma pre-playoffa: 18.00 Pustertal – Olimpija
torek, 27. februar/druga tekma pre-playoffa: 19.15 Olimpija – Pustertal
četrtek, 29. februar/morebitna tretja tekma pre-playoffa: Pustertal – Olimpija
nedelja, 3. marec/morebitna prva tekma četrtfinala

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!