Kakšen Messi? Fiba bi izbrala Eda Murića

Košarka 29. Nov 202122:39 > 22:45 0 komentarjev
Slovenska košarkarska reprezentanca
Edo Murić (Foto: Uroš Skaza)

Na socialnih omrežjih je završalo ob podelitvi zlate žoge, ki jo je že sedmič osvojil Lionel Messi. Svoje mnenje o favoritu je podala tudi Fiba, ki je za svojega kandidata izbrala slovenskega košarkarja Eda Murića.

“Ja, Lionel Messi je dober, vendar ali ste kdaj videli igrati Eda Murića,” so zapisali pri Fibi. Murić je poskrbel za koš preko celotnega igrišča, za povrh vsega pa je zadel z nogo.

Na Fibino objavo se je odzval tudi sam slovenski košarkar. “Tega se ne bom nikoli naveličal,” je zapisal Edo Murić.

Posnetek, ki ga je delila Mednarodna košarkarska zveza, je sicer nastal med pripravami slovenske reprezentance na olimpijske igre.

Murić se je sicer z reprezentančnimi soigralci družil tudi v preteklem tednu. Izbrana vrsta je z njim v vlogi kapetana uspešno začela kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu 2023. Slovenci so najprej v gosteh premagali Hrvaško, v nedeljo zvečer pa v Kopru še Švedsko in tako vodijo v skupini C. Kvalifikacije se bodo sicer nadaljevale februarja, ko se bodo evropski prvaki dvakrat udarili s Finsko, Murić pa se je medtem že vrnil v klubsko okolje. V dresu Cedevite Olimpije ga po kriznih trenutkih ta teden čaka tekma z Zadrom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!