Nova skrb za Sekulića: lažja poškodba Luke Dončića

Foto: FIBA

Po poškodbi Zorana Dragića, za katerega je EuroBasket že končan, je za manjši reprezentančni nemir pred četrtfinalom poskrbel lažji zvin gležnja Luke Dončića.

Prvi zvezdnik slovenske reprezentance Luka Dončić je ob koncu ponedeljkovega treninga dvorano zapustil z ledeno oblogo. Da ne gre le za standardno proceduro hlajenja, je kmalu zatem pojasnil selektor Aleksander Sekulić. Dončič je namreč na nedeljskem treningu ob stiku s soigralcem nerodno stopil. “Gre za lažji zvin gležnja. Danes je sicer Luka treniral z ekipo. Težko ocenim, kaj to pomeni. A vidi se, da ga moti. Čuti bolečino,” pravi slovenski selektor.

“To je vsekakor dodatna težava. Tudi pri ostalih reprezentantih se vidi, da so že malce načeti. A verjamem, da bodo vsi, z izjemo Zorana Dragića, nared za sredino tekmo četrtfinala,” je novo težavo v kontekst priprav na tekmo s Poljsko (sreda ob 20.30) postavil Sekulić.

Video: Luka Dončić ob koncu treninga

O pomembnosti Dončića za slovensko reprezentanco kajpak ne gre izgubljati besed. Kandidat za najkoristnejšega košarkarja turnirja je na prvih šestih tekmah v povprečju dosegal 28 točk, 7,2 skoka in 6,5 asistence. V višjo prestavo je prestavil na zadnjih treh tekmah, ko je dosegel 36, 47 in 35 točk ter bil režiser zmag na Nemčijo, Francijo in Belgijo.

Če gre soditi po odzivih ostalih članov strokovnega štaba in košarkarjev, večjih skrbi, da Dončić v sredo zvečer ne bi mogel nastopiti na tekmi s Poljsko, ni. Navsezadnje je do tekme za preboj med najboljšo četverico 41. evropskega prvenstva tudi še kar nekaj časa za ustrezno oskrbo desnega gležnja. Vseeno pa bolečina vpliva na pripravo in koncept treningov.

Slovenski košarkarji so danes popoldne znova vadili v osrednji dvorani. Z mislijo na Poljsko. To je namreč naslednja ovira do polfinala in s tem boja za kolajne. “Nobena zmaga ni samoumevna. Vsako si je treba priboriti,” razmišlja selektor, ki se zaveda vloge favorita, a kot svarilo spominja na poraz Srbije proti Italiji in zahtevno grško delo proti Češki. “Ključen bo vstop v tekmo. Pomembno je, kako se bomo lotili ključnih poljskih košarkarjev. Imamo kakovost. Imamo Gorana in Luko. To je zanesljivo naša prednost. Žal gremo v tekmo z enajsterico. Odsotnost Z. Dragića se bo poznala, a verjamem, da bomo zapolnili to vrzel,” pripoveduje Sekulić.

Povsem normalno je v nedeljo in ponedeljek vadil tudi Mike Tobey, ki si je gleženj, v njegovem primeru precej huje, zvil na tekmi skupinskega dela z Nemčijo. “Že na tekmi z Belgijo sem bil presenečen nad odzivom telesa. Zdaj je bolečina še manjša. Dobro se počutim. Pripravljen sem na obračun s Poljaki. Gre za stare znance, ki pa igrajo precej bolje kot lani, ko smo se srečali v Kaunasu,” je dejal Američan v slovenski reprezentanci.

Poljska se po drugi strani na Slovenijo pripravlja po zmagi v osmini finala nad Ukrajino. Pred tem je nastopala v praški skupini D, kjer je premagala Češko, Nizozemsko in Izrael, izgubila pa s Srbijo in Finsko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje