Samar v Španiji, Samar v Nemčiji

Košarka 10. Okt 20229:25 0 komentarjev
Žiga Samar. Foto: Eibner-Pressefoto / Marcus Foerster via Guliver

Medtem ko je 21-letni slovenski članski reprezentant Žiga Samar ob koncu tedna odigral svojo tretjo nemško prvoligaško tekmo v dresu Hamburga, pa je njegov štiri leta mlajši brat Matija doživel krst v španci ligi ACB.

Zvezdniška Barcelona, ki letos, tako kot njen največji tekmec Real, upravičeno meri tako na špansko kot tudi evropsko krono, v nedeljo v 3. krogu državnega prvenstva ni imela večjega dela s Fuenlabrado (84:56). Tekmo pa si bo zanesljivo za vselej zapomnil komaj 17-letni Jeseničan Matija Samar. Mladi branilec je namreč prvič v karieri dobil priložnost na članski tekmi najmočnejšega španskega tekmovana. Ob porazu svojega moštva je v dobrih treh minutah dosegel tudi svoji prvi točki (met iz igre 1:1, prosti meti 0:1).

Mladi Samar, ki se je v Španijo preselil leta 2019,  je sicer slovenki mladinski reprezentant. Z izbrano vrsto je poleti nastopil na evropskem prvenstvu v Turčiji in na četrtem mestu za las ostal brez odličja. Na sedmih tekmah je v povprečju dosegel 6,9 točke, 2,7 skoka in 0,9 asistence.

Matija Samar. Foto: Fiba

Matija je sicer mlajši brat članskega reprezentanta Žige Samarja in sin nekdaj uveljavljenega slovenskega prvoligaškega igralca Primoža Samarja. Žiga, ki se je v pretekli sezoni dokazoval prav v dresu Fuenlabrade in si na ta način pridobil ponudbo in pogodbo Albe, se zdaj kot posojeni košarkar berlinskega kluba dokazuje v moštvu Hamburg Towers. Z nemškim prvoligašem je ob koncu tedna premagal Bayreuth. 21-letni organizator igre je ob tem v dobrih 14 minutah dosegel 8 točk (met iz igre 2:4, prosti meti 4:6), v statistiko pa so mu vpisali še dva skoka in po štiri asistence ter pridobljene žoge.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!