Še lani v NBA, zdaj svoj klub odpeljal med špansko elito

Košarka 19. Jun 202222:13 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Dokaz, da se lahko tudi super zvezdniki veselijo "majhnih stvari", najdemo v zgodbi Marca Gasola. Španski veteran se je po dolgoletni karieri v ligi NBA pred letošnjo sezono vrnil v domovino in Gironi pomagal do zgodovinskega uspeha - prve uvrstitve med špansko košarkarsko elito. In velik dosežek svojega kluba je znal 37-letnik zares iskreno proslaviti.

Leta 2008 je španski košarkarski center Marc Gasol zapustil vrste takratne CB Girone in se podal čez lužo v ligo NBA, v kateri je več kot desetletje nosil dres Memphis Grizzlies, nato pa zaigral tudi za Toronto Raptors in Los Angeles Lakers. Lani poleti se je odločil za vrnitev v domovino in znova oblekel dres kluba iz Katalonije, ki ga je leta 2014 po bankrotu sam znova oživil. In mu zdaj prvič v novi zgodbi odprl vrata španske elite.

Girona je za napredovanje v prvo špansko ligo s 66:60 premagala Estudiantes, Marc Gasol pa je, kljub temu, da je bil njegov nastop na odločilni tekmi vprašljiv zaradi poškodbe, stisnil zobe in k velikemu uspehu prispeval 11 točk in osem skokov. Po tekmi pa se je znal skupaj s soigralci iskreno poveseliti velikega uspeha.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!