Slabe novice iz ZDA: Dončić v bolečinah udarjal po tribuni

Košarka 23. Nov. 20217:59 > 8:353 komentarji
Delite:
Luka Dončić, Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić naj bi si na sinočnjem treningu Dallasa poslabšal poškodbo kolena, poročajo v ZDA. Njegova vrnitev na košarkarske tekme je tako znova pod velikim vprašajem.

Dončić je poškodbo staknil 15. novembra, v končnici dvoboja proti Denver Nuggets. Takrat mu je na levo nogo nerodno padel Austin Rivers, uradna diagnoza se je glasila zvin levega kolena in gležnja.

Član idealne peterke lige NBA v zadnjih dveh sezonah od takrat ni igral. Že v nedeljo je bil blizu vrnitvi, a so se v klubu tik pred tekmo proti LA Clippers odločili, da bo izpustil še tretjo tekmo v nizu. V noči na sredo Telički znova gostujejo pri istemu moštvu, Dončić naj bi bil blizu vrnitvi, a jo je skupil na zadnjem treningu.

Ob koncu ponedeljkovega popoldanskega treninga v Los Angelesu so se v moštvu med seboj pomerili v igri pet na pet. Na parketu je bil tudi slovenski organizator igre, a nato znova začutil bolečine v levem kolenu.

Na avtobus s povitim kolenom

“Luka je udaril po tribuni in zakričal v bolečinah. Sedel je in se držal za levo koleno,” je za Dallas Morning News poročala Callie Caplan. K njemu sta nato pristopila član strokovnega štaba Casey Smith in dober Dončićev prijatelj Boban Marjanović. Trening je zapustil v kolenom ovitim v led. Za zdaj ni znano, kako resna je poškodba in kako dolgo bo še moral počivati, preden bo znova nared za polno obremenitev.

“Na treningu je lahko počel vse. Videti je bil dobro,” je tik pred poškodbo novinarjem ob parketu razlagal trener Jason Kidd, ki bo očitno moral na vrnitev svojega prvega orožja še malce počakati. Kidd je nato pristopil do Dončića in mu pomagal do avtobusa, še poroča Dallas Morning News.

Dallas je sicer izgubil vse dosedanje tri tekme, ki jih je Luka izpustil. Dvakrat so Teličkom mero vzeli košarkarji Phoenixa, enkrat LA Clippers. Trenutno so na 5. mestu zahodne konference, a jim za ovratnik diha četverica Memphis, Portland, Denver in LA Lakers.

Komentari

Vaš komentar