Domžalčani zmleli Rogaško, spodrsljaj Krke na Polzeli

Košarka 31. Jan 202310:00 > 22:10
Helios suns domžale
Foto: Aleš Fevžer

Košarkarji Helios Suns so v 16. krogu lige Nova KBM premagali Rogaško s 85:57, medtem ko je Krka s 73:66 izgubila na Polzeli. Domžalčani so tako le še zmago za Novomeščani.

Košarkarji Helios Suns so v tej sezoni na 27 tekmah v treh tekmovanjih izgubili le proti dvema ekipama; na začetku sezone s Cedevito Olimpijo v slovenskem superpokalu ter v ligi Nova KBM dvakrat proti Krki. V ligi Aba 2 Domžalčani po desetih krogih še ne poznajo poraza.  Rogaška pričakovano ni bila kos zasedbi Dejana Jakare. Doživela je tretji zaporedni poraz in devetega v sezoni.

Košarkarji Krke pa so v 16. nastopu v ligi Nova KBM doživeli sploh prvi poraz. Na gostovanju na Polzeli so morali priznati premoč Hopsom, ki so vpisali prvo zmago v 2023 oziroma šesto v sezoni. Polzeljani so zasluženo prišli do dveh točk, saj so bili v ospredju vseh 40 minut. Izkoristili so nezbrano igro gostov, ki so nastopili z vsega devetimi igralci (manjkal je tudi prvi strelec Rok Stipčević) in ki se jim je poznala utrujenost po napornem ritmu tekem. Za njih je bila to osma tekma v januarju oziroma peta v desetih dneh.

Liga Nova KBM, 16. krog:

Petek:
Terme Olimia Podčetrtek
– Zlatorog Laško 96:66

Sobota:
LTH Castings – Šentjur 82:74

Torek:
Ggd Šenčur – Ilirija 72:71
Hopsi Polzela – Krka 73:66
Helios Suns – Rogaška 85:57

Lestvica:

Komentari

Vaš komentar