Na zaključni turnir pokala Spar še Krka in Šenčur

Slovenija DP 18. Jan 201821:59 > 22:00
SK

Košarkarji Šenčurja in Krke so se pridružili Petrolu Olimpiji in Sixtu Primorski - štiri ekipe bodo februarja zaigrale na zaključnem turnirju pokala. Žreb polfinalnih parov zaključnega turnirja bo v sredo, 31. januarja, ob 11. uri, v prostorih pokrovitelja tekmovanja Spar Slovenija.

Na povratni tekmi Pokala Spar so Novomeščani proti Zlatorogu branili 14 točk prednosti s prve tekme in tudi drugo tekmo dobili, tokrat so bili v domači dvorani boljši s kar 99:69 in tako napredujejo v polfinale Pokala Spar.

Glavnino dela so košarkarji Krke opravili že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 28:11. Najboljši strelec srečanja je bila Paolo Marinelli, ki je dosegel 21 točk, 15 od tega že v prvem polčasu, Žiga Dimec in njegov soimenjak Fifolt sta jih dodala po 14. Pri Laščanih je Urban Durnik dosegel 15 točk.

Rogaška je bila pred povratno tekmo četrtfinala pred skoraj da nemogočo nalogo, saj bi morala pred domačimi gledalci nadoknaditi kar 26 točk zaostanka s prvega obračuna. Šenčurjani so na prvi tekmi vodili vseh štirideset minut, večino časa pa je bil Šenčur boljši tudi na drugem obračunu, ki ga je dobil s 77:72.

Za zmagovalce je Dino Murić dosegel 20 točk in sedem skokov, pri Rogaški je bil najučinkovitejši Rashun Jarrel Davis z 21 točkami.