Saša Zagorac je nova okrepitev Krke

KK Krka

Saša Zagorac, ki je lani s Slovenijo osvojil zlato medaljo na Evropskem prvenstvu si je po dolgem času vendarle našel nov klub. Odslej bo nastopal v Sloveniji za novomeško Krko.

“V klubu smo se odločili, da okrepimo igralski kader na centrski poziciji. Tako bo do konca sezone za nas igral slovenski reprezentant Saša Zagorac,” je sporočil Andraž Šuštarič, predsednik kluba.

Saša Zagorac je svojo profesionalno pot začel v Union Olimpiji, v karieri pa je igral za številne klube v Avstriji, Španiji, Iranu, Italiji, Bolgariji in Rusiji. Letošnjo sezono je začel pri madžarskem Sopronu, kjer je do decembrske poškodbe v povprečju dosegal 17,4 koša, 5 skokov in 2 asistenci na tekmo.

Po pridobitvi nove okrepitve za zaključek sezone pa je svoje mnenja podal tudi trener Simon Petrov.“Veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti, saj gre za inteligentnega igralca z veliko izkušnjami. Dobro se znajde pod košem, ima pa tudi dober met z razdalje. Verjamemo, da smo z njim veliko pridobili tako v napadu kot v obrambi in da se bo hitro vklopil v ekipo.«