Še ena okrepitev: Rebec novi igralec Olimpije

Slovenija DP 20. Jun 201810:57 > 11:00
Petrol Olimpija

Košarkarski klub Petrol Olimpija je na seznam igralcev dodal prvega domačega košarkarja. Zmajem se je pred začetkom sezone 2018/19 pridružil Jan Rebec, ki je v minuli sezoni uspešno nosil dres Šenčurja.

Po treh okrepitvah iz mednarodnih vod, je seznam košarkarjev, ki bodo v sezoni 2018/19 nosili dres Petrol Olimpije, daljši za slovenskega košarkarja. Dres aktualnih državnih prvakov bo nosil Jan Rebec, mladi, 24-letni organizator igre, ki je v sezoni 2017/18 več kot uspešno branil barve Šenčur Gorenjske gradbene družbe.

Jan Rebec je v državnem prvenstvu zaigral na 30 tekmah, v malo več kot 26 minutah igre pa v povprečju dosegal 10,5 točke, 2,6 skoka in 2,0 podaji na tekmo. Ob tem je za dve točki metal kar 59,9-odstotno, za tri pa 37,2-odstotno. Izjemno predstavo je Rebec prikazal na polfinalni tekmi finalnega turnirja Pokala Spar v ljubljanski Hali Tivoli, ko je ob zmagi Šenčurja nad Krko (89:82), zadel kar šest metov za tri točke in bil z 20 točkami najboljši strelec svoje ekipe.

Pred prihodom v Ljubljano je 192 centimetrov visoki Rebec nosil drese Šenčurja, LTH Castingsa, Ajdovščine, Pivke in ŠD KOŠ Kopra.

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije: “Veseli nas, da bo v novi sezoni dres naše ekipe nosil mladi Jan Rebec, ki se je v zadnjih sezonah v dresu Šenčurja in LTH Castingsa izkazal za igralca, ki je vsakič, ko je stopil na parket, svoji ekipi vlil dodatno energijo. Rebec je zelo hiter in skočen kreator igre, ki se bo zagotovo odlično vklopil v našo igro, poleg tega pa bo v veliko pomoč, predvsem v državnem prvenstvu, kjer zagotovo velja za enega izmed najbolj perspektivnih mladih igralcev.”

Jan Rebec, igralec Petrol Olimpije: “Zelo vesel sem, da sem se pridružil Petrol Olimpiji. Ekipi bom skušal z vsemi močmi in znanjem pomagati do čim boljših predstav v evropskih tekmovanjih in na domačem prizorišču. Tudi za moj razvoj je Ljubljana odlična lokacija in veselim se novih izzivov, ki jih prinaša dres aktualnih državnih prvakov.”