Američan Holt okrepil državne prvake

Slovenija DP 26. Jun 201911:51 > 11:55
kkprimorska.si

Slovenski košarkarski prvaki so pred novo sezono dodatno okrepili svoje vrste. Dres Sixt Primorske bo vsaj v naslednjih dveh sezonah nosil 27-letni ameriški branilec Stephen Holt .

Po slovenskem reprezentantu Žigi Dimcu je Stephen Holt druga okrepitev koprskega kluba, ki je v minuli sezoni osvojil vsa štiri tekmovanja, v katerih je nastopil (Superpokal Slovenije, Pokal Spar, Liga ABA 2, Liga Nova KBM). V četrtem letu delovanja Primorce čakajo novi veliki izzivi, saj se bodo premierno predstavili med regionalno elito v prvi Ligi ABA ter na njenem Superpokalu.

Zadnji dve sezoni je Holt začel v Avstraliji, tedaj pri zasedbi Brisbane Bullets, nadaljeval pa na Poljskem (Ostrow Wielkopolski) oziroma v Kazahstanu (Astana). Na vzhod Evrope se je odpravil lanskega decembra. Z ekipo Astane je osvojil naslov kazahstanskega državnega in pokalnega prvaka. Obenem je v njenem dresu uspešno nastopal v regionalni Ligi VTB, v kateri nastopajo še najboljši klubi iz Rusije, Belorusije, Estonije, Latvije in Poljske. Na 21 tekmah je v povprečju na parketu prebil 26 minut, v katerih je 11,3 točkam dodajal tri skoke, 2,2 podaji in 1,3 pridobljene žoge. Edini kazahstanski predstavnik je sicer po rednem delu med 14 zasedbami zasedel sedmo mesto, v četrtfinalu pa moral priznati premoč kasnejšemu finalistu Himkiju iz Rusije.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: “Stephena smo si v našem klubu močno želeli. Izredno smo veseli, da se je želja izkazala za obojestransko ter da se je odločil pridružiti našemu moštvu. Verjamem, da bo predstavljal pomemben košček igralskega mozaika, ki bo v novi sezoni še dvignil kakovost naše igre.”