Rimac trener Cedevite Olimpije, Murić pa prva okrepitev

KK Petrol Olimpija

Na današnji ustanovni skupščini v ljubljanskih Stožicah so tudi uradno potrdili združitev Petrol Olimpije in zagrebške Cedevite v nov klub pod imenom Cedevita Olimpija. Na trenerski klopi bo sedel Slaven Rimac, medtem ko je Edo Murić prva okrepitev.

Alfa in omega Cedevite Olimpije Emil Tedeschi je ob tem potrdil, da bodo Ljubjančani v naslednji sezoni nastopali v evropskem pokalu, ligi ABA in v slovenskem prvenstvu. Na klopi bo sedel Slaven Rimac, ki je lani vodil Cedevito, skupaj z njim pa v Stožice prihaja tudi Edo Murić.

Pred združitvijo obeh klubov sta imela oba kluba vsak svojo skupščino, na kateri so na obeh straneh soglasno potrdili nastanek novega društva KK Cedevita Olimpija s sedežom v slovenski prestolnici. Nato je sledila še ustanovna skupščina novega, kjer so formalno potrdili direktorja Davorja Užbinca in športnega direktorja Sanija Bečirovića, prvi predsednik je postal Tomaž Berločnik, ki je bil do sedaj prvi mož Petrol Olimpije, prvi podpredsednik bo Tedeschi, ki bo po dveh letih in pol na mestu predsednika zamenjal Berločnika, na mestu podpredsednika pa bodo Andrej Slapar, Damjan Kralj in Igor Mervič.

Predsednik KK Cedevita Olimpija Ljubljana Tomaž Berločnik je ob tem dejal: “Vesel sem, da sta obe skupščini in novi upravni odbor prepoznali to izjemno priložnost, ki jo imamo z novim klubom KK Cedevita Olimpija Ljubljana, ki bo z ustanovitvijo ohranjal tradicijo ljubljanskega kluba. Imamo vse: znanje, dober proračun, srce, močni bazi mladih košarkarjev tako v Ljubljani kot v Zagrebu ter izjemni šoli košarke, močno strokovno in poslovno vodstvo. In predvsem naše zveste navijače. Ekipa, ki jo sestavljajo Davor Užbinec, Sani Bečirović in Slaven Rimac pa bo tista, ki bo dokazala, da srce in dobra, kvalitetna igra, presegata meje, in je tu zaradi ene same stvari, izjemne košarke. Želja vseh je, da bomo v Ljubljani spremljali vrhunske tekme in ekipni duh, ter bili vzor in motivacija mladim košarkarjem, obenem pa pomagali pri razvoju novih, najboljših košarkarjev. Veselim se že prve tekme in vsega, kar nam bo ta nova, združena energija prinesla.”